News

Bucureștiul, aproape de carantină? Ce spune Traian Berbeceanu în ziua depășirii ratei de 6 infectări la mie

22.11.2020 | 19:49
Bucurestiul aproape de carantina Ce spune Traian Berbeceanu in ziua depasirii ratei de 6 infectari la mie
ADVERTISEMENT

Este sau nu Bucureștiul aproape de carantină? Prefectul Traian Berbeceanu a dat răspunsul la această întrebare, în ziua în care rata de incidență a cazurilor la mia de locuitori a trecut de 6.

În ciuda faptului că în Capitală situația este destul de gravă, cu peste 1.000 de infectări pe zi și cu spitale aproape sufocate, autoritățile încă nu iau în calcul un lockdown local.

ADVERTISEMENT

Duminică, cel mai mare și important oraș al țării a ajuns la o rată de infectare de 6,13 la mie, dar Prefectul Capitalei dă asigurări că o carantină nu este încă soluția.

Ce spune Traian Berbeceanu de o posibilă carantină în Bucureștiului

Bucureștiul se apropie de 60.000 de cazuri de infectare cu Covid-19 de la începutul pandemiei, după ce alte 1.222 de îmbolnăviri au fost raportate de Grupul de Comunicare Strategică duminică.

ADVERTISEMENT

În ultimele 14 zile, rata de incidență la 1.000 de locuitori a depășit 6. Cu toate acestea, prefectul Traian Berbeceanu a declarat, într-o intervenție la Europa FM, că autoritățile nu iau în calcul carantinarea Capitalei.

”În acest moment nu avem în vedere o astfel de măsură. Nu avem în vedere nici convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

ADVERTISEMENT

Considerăm că măsurile în vigoare în acest moment sunt suficiente. Dacă le respectăm cu strictețe, vom putea preveni răspândirea coronavirusului”, a declarat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Despre incidența curentă, Berbeceanu spune că autoritățile nu sunt îngrijorate. ”Încidenta a sărit de șase, dar numărul celor depistați pozițiv e mai mic ca la alte raportări din zilele trecute și nu ne ingrijorează. Într-adevăr, au fost teste mai puține, dar, în afară de incidenţa cumulată, mai sunt analizaţi şi alţi indicatori”, a mai spus Berbeceanu.

ADVERTISEMENT

Ce spune Iohannis de carantinarea Capitalei

Tot duminică, și președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Spitalul Fundeni din București, a vorbit despre eventuala carantinare a Capitalei. Șeful statului dă de înțeles că încă nu e momentul.

”Carantinarea este o măsură complexă de restricționare a circulației care permite controlul răspândirii pandemiei într-o localitate. Primele rezultate după carantinare au început să apară. Creșterea necontrolată a încetat.

Se mențin restricțiile până când numărul de infectări începe să scadă. E o măsură care și-a dovedit eficiența. Restricționările au un efect economic mare. Eperții recomandă unde se impune sau nu carantinarea. Sunt multe localități propuse pentru carantinare, dar într-un ritm scurt, 2-3 săptămâni, se revine la cifre ca la media națională”, a explicat Iohannis.

ADVERTISEMENT
Tags: