Life

Bucureștiul ar putea avea un nou cartier. Ce angajați de la stat s-ar bucura de el

Planuri pentru un nou cartier în București: Cine ar beneficia de pe urma acestuia?
09.05.2024 | 08:06
Bucurestiul ar putea avea un nou cartier Ce angajati de la stat sar bucura de el
Construirea unui cartier nou în București. Foto: Canva
ADVERTISEMENT

ELCEN intenționează să dezvolte un nou cartier la CET Grozăvești pentru a găzdui sediile instituțiilor din sectorul energetic. Noul cartier din București va fi un complex multifuncțional numit „Cartierul Energiei”.

Proiectul pentru un cartier nou în București. Cum ar putea influența angajații de stat?

În locația CET Grozăvești, există un spațiu disponibil cu acces direct la strada Grozăvești, care reprezentă locația perfectă perntru un nou cartier în București. Complexul va fi realizat pe baza conceptelor de clădire pasivă și inteligentă.

ADVERTISEMENT

De acest cartier conceput de ELCEN vor beneficia cei de la Ministerul energiei și toate companiile de energie, oferindu-le un mediu de lucru și de viață modern și funcțional.

În cadrul unui eveniment de prezentare a proiectului, Claudiu Creţu, directorul general al companiei, și-a exprimat determinarea și angajamentul de a conduce aceste planuri la bun sfârșit.

ADVERTISEMENT

“Pe terenul de la Grozăveşti unde astăzi sunt echipamente vechi, ruginite este vechea gospodărie de păcură vrem să prezentăm un concept cu sedii pentru Ministerul Energiei şi pentru toate companiile din energie”, a explicat Claudiu Creţu.

El a menționat că se are în vedere şi realizarea unei zone de socializare, cu cafenele. “Ne interesează să atragem cât mai mult tineret şi este zona de socializare. Va fi zona de hub, (…) este foarte important să atragem creierele tinere să se simtă într-un mediu frumos, plăcut şi să avem cât mai multă creativitate pentru viitor, evident, zona de conferinţe şi sus birouri. Sperăm că acest proiect se încadrează şi în viziunea urbanistică şi de dezvoltare a Sectorului 6”, a adăugat Claudiu Creţu.

ADVERTISEMENT

Construcția acestui cartier nou din București va dura până la cinci ani

Construcția acestui cartier nou din București va dura între trei și cinci ani, a estimat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. El îl susține pe deplin de Claudiu Crețu în edificarea acestui proiect.

“Avem terenul, avem toată disponibilitatea din lume, cu un parteneriat public-privat sau cu o altă formulă de investiţie vom dezvolta acest proiect ca într-un orizont de timp de trei, patru, cinci ani să mutăm energia românească din Bucureşti în cartierul Energiei”, a spus Burduja.

ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a subliniat importanța unui Plan Urbanistic Zonal pentru implementarea proiectului. Este necesară o fundamentare urbanistică adecvată pentru a asigura că dezvoltarea respectă reglementările și necesitățile comunității locale.

“Acest proiect pentru Sectorul 6 este foarte binevenit. Este o investiţie a unei firme mari de energie. (…) Oamenii îşi doresc să aibă job-uri aproape de casă, înseamnă mulţi bani veniţi la bugetul local”, a transmis Ciucu.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: