News

Bucureștiul ia modelul Clujului și cumpără autobuze hibride și electrice! Parc nou pentru STB

16.04.2019 | 21:40
Bucurestiul ia modelul Clujului si cumpara autobuze hibride si electrice Parc nou pentru STB

Primăria Capitalei a anunțat achiziționarea a 100 de troleibuze și 130 de autobuze hibride în valoare de 488 de milioane de lei. 340 de miliaone de lei vor urma să fie obținute din fondurile nerembursabile, la fel și pentru achiziția a 100 de tramvaie în valoare de 845 de milioane de lei. De asemenea, la listă se mai adaugă și 100 de autobuze electrice, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat.

Autobuze hibride și electrice în București

În luna februarie a fost demarată procedura de achiziție a: 100 de troleibuze noi, din gama de 12 metri, cu o valoare totală a achiziției de 214.488.800 lei. Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 30 de autobuze lectrice care se ridică la suma de 500.000 de euro fiecare. Acestea sunt dotate cu: wi-fi, camere video, aer condiţionat şi platforma joasă pentru persoane cu dizabilităţi.

“Motorul electric nu servește astfel la creșterea puterii maxime. De aceea, puterea și cuplul noului Citaro hibrid rămân neschimbate față de cele ale unei tracțiuni pure cu ardere internă din aceeași serie constructivă. Turația motorului cu ardere internă nu este redusă în faza efectului Boost. Doar viteza maximă condiționată de modelul constructiv este redusă insesizabil și completată de către motorul electric”, conform detaliilor specificate despre autobuzele hibride sau electrice.

Bucureștiul va avea și el autobuze hibride și electrice
Bucureștiul va avea și el autobuze hibride și electrice. Ce facilități au vehiculele în cauză?

Anunț important STB

“Cu ocazia desfăşurării în Piaţa Victoriei a mitingului organizat de Federaţia Operatorilor Romani de Transport, respectiv Confederatia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizați din România, în ziua de 17.04.2019, începând cu ora 06:30 până la terminarea activităților aferente acestuia, se va restricţiona traficul rutier în Piaţa Victoriei, precum şi pe Şos.

Kiseleff între Piața Arcul de Triumf şi Piața Victoriei, respectiv pe zona centrală între Piața Arcul de Triumf şi Piața Presei. Având în vedere aceste măsuri, Societatea de Transport Bucureşti va modifica circulaţia mijloacelor de transport”, anunță Societatea de Transport București.

Tags: