News

Bucureștiul, la un pas de carantină! Decizia Comitetului pentru Situații de Urgență. Update

21.03.2021 | 15:07
Bucurestiul la un pas de carantina Decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta Update
ADVERTISEMENT

Bucureștiul este la un pas de carantină! De altfel, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte de urgență. Pe lista de discuții se află prelungirea măsurilor care sunt în vigoare pentru stoparea răspândirii COVID-19.


UPDATE / Restricțiile aflate în vigoare în Capitală au fost prelungite pentru o perioadă de 14 zile în urma ședinței Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

ADVERTISEMENT

Astfel, elevii vor continua să învețe în regim online, cu excepția preşcolarilor, elevilor din ciclul primar şi celor din clasele terminale, care se vor prezenta fizic la ore. De asemenea, rămâne interzisă activitatea unităţilor de spectacole, dar și activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor.

Autoritățile monitorizează evoluția ratei de infectare pentru a determina dacă se impun măsuri suplimentare, prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, declarând că nu este exclusă carantinarea Capitalei, dacă această rată ajunge la 6 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ / Interesant este că autoritățile locale au precizat că nu se vor propune noi măsuri de restricție. Factorii de decizie vor acum strict prelungirea celor care sunt deja în vigoare.

În ciuda acestor declarații, prefectul Capitalei, Alin Stoica a transmis că există posibilitatea carantinării orașului, în cazul în care incidența cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 va atinge nivelul de 6 la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

Capitala, la un pas de carantină!

”Prima măsură pe ordinul Ministerului Educației și Sănătății este că nu se vor mai face cursuri cu copiii. Dar, cum am văzut și în alte localități, în momentul în care se trece de 6, regula este că autoritățile sanitare propun și măsura carantinării”,  a declarat prefectul.

”V-am spus că nu avem acum alte măsuri de luat în calcul, dar în măsura în care ni se vor indica aceste măsuri ca fiind utile pentru menținerea sub control a situației, atunci le vom lua. Dar așteptăm autoritățile sanitare s-o facă”, a mai zis Alin Stoica.

ADVERTISEMENT

Prefectul consideră că nu este nevoie de o carantinare a sectoarelor. ”Nu cred că este o măsură eficientă. Vă dați seama că un oraș nu poți să-l carantinezi pe bucățele, ca și cum am încerca să carantinăm zona asta de aici, cu o grămadă de artere. E imposibil să faci asta, nu cred că se poate”, a mai zis acesta.

Vă readucem aminte că la începul lunii martie, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis să închidă restaurantele şi cafenelele în interiorul clădirilor, având în vedere incidenţa de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori în Capitală.

Mai mult de atât, CMBSU a hotărât că preşcolarii, elevii din învăţământul primar şi până la jumătate dintre elevii claselor a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi ai celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal să meargă în continuare la cursuri.

De remarcat că în ultimele 24 de ore în Bucureşti au fost anunțate 1.433 de cazuri noi

ADVERTISEMENT