News

Se redeschid sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din București

02.05.2021 | 12:09
Se redeschid salile de spectacol cinematografele restaurantele si cafenelele din Bucuresti
ADVERTISEMENT

Bucureștiul este la un pas de relaxarea măsurilor! Concret, Capitala ar putea avea parte de ridicarea anumitor restricții încă de luni, 3 mai. Comitetul pentru Situații de Urgență se reunește de urgență chiar în ziua de Paște.


UPDATE / Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30%, iar măsura va intra în vigoare de luni, ora 00.00. Rata de infectare pentru Capitală duminică este de 2,62 la mia de locuitori, potrivit informaţiilor transmise de DSP Bucureşti. Incidenţa a fost sâmbătă sub 3 la mia de locuitori, aceasta fiind 2,86 la mie, iar vineri a fost de 2,98.

ADVERTISEMENT

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi în interiorul altor spaţii publice închise care au acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin doi pereţi, indiferent de faptul că sunt construcţii cu caracter temporar sau permanent, este permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă în intervalul orar 5.00 – 21.00 fără a depăşi 30% din capacitatea maximă.

ADVERTISEMENT

Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, cu excepţia desfăşurării activităţii de comercializarea a biletelor de tip LOTO, pariuri şi lox, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spaţiului. Este interisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

ADVERTISEMENT

Este obigatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice”, arată decizia CMBSU.


ȘTIREA INIȚIALĂ / Anunțul a fost făcut de prefectul orașului. Alin Stoica a precizat că ședința comitetului va fi online. Vor fi discutate mai multe subiecte.

ADVERTISEMENT

Cele mai importante țin de redeschiderea sălilor de spectacole şi a restaurantelor, în contextul în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a menținut în ultimele două zile sub 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Bucureștiul, la un pas de relaxarea restricțiilor!

„Şedinţa Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va avea loc la ora 11:00, online. După cum am precizat şi până acum, vor fi discutate două lucruri.

Și anume sălile de spectacol şi restaurantele deschise la interior în proporţie de 30 la sută din numărul de locuri disponibile.

Deschiderea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la interior este scenariul din hotărârea de guvern”, a precizat prefectul Capitalei.

Interesant este că decizia luată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti va intra în vigoare de luni, ora 00:00.

„Fiecare se poate organiza de luni încolo să deschidă sălile de spectacol şi restaurantele la interior şi doar în proporţie de 30%”, a mai precizat Alin Stoica.

Vă readucem aminte că Grupul de Comunicare Strategică a transmis că Bucureștiul a înregistrat o rata de infectare cu SARS-CoV-2 de 2,98 cazuri la mia de locuitori iar sâmbătă 2,86 . Capitala a ieșit din scenariul roșu şi niciun județ din țară nu se mai află în acest scenariu.

De altfel și Raed Arafat a subliniat că numărul de cazuri COVID-19 din România a fost redus iar în perioada de creștere nu s-a implementat măsura extremă a lockdown-ului.

Sunt mai multe măsuri care s-ar putea implementa în București. Vorbim despre activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Aceasta ar putea fi permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 22,00, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte ar fi permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/ localitate este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori

ADVERTISEMENT
Tags: