News

Bucureștiul, lovit de o furtună puternică! Mai multe străzi și pasaje au fost inundate

21.06.2020 | 19:15
Bucurestiul lovit de o furtuna puternica Mai multe strazi si pasaje au fost inundate
Bucureștiul, lovit de o furtună puternică! Mai multe străzi și pasaje au fost inundate. Sursa foto: Pro TV
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod portocaliu de furtună pentru București și județul Ilfov.

Mai multe străzi și pasaje au fost inundate în urma furtunii. Apa a atins și 50 de centimetri în unele zone, precum Pasajul Băneasa, în zona podului CFR. Reprezentanții ISUBIF au anunțat, că se intervine cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în curți și subsoluri în mai multe zone.

ADVERTISEMENT

“Ca urmare a emiterii avertizării meteorologice cod portocaliu pentru municipiul București și unele localitati din județul Ilfov, ISUBIF a remis mesaj de informare a populatiei prin intermediul panourilor electronice stradale și prin retelele de socializare.

Bucureștiul, lovit de o furtună puternică! Mai multe străzi și pasaje au fost inundate

În acest moment intervenim cu motopompe pentru extragerea apei acumulate in curți și subsoluri, dupa cum urmeaza: str Agricultori, str Bujorului, strada Paris, Calea Grivitei și str Mahatma Gandhi”, informează ISUBIF.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, avertizarea a fost valabilă până la ora 18:30. În Capitală au fost semnalate averse torențiale ce vor totaliza 20-25 de litri pe metru pătrat, descărcări electrice și vijelie.

ANM a anunțat că în intervalul 21 iunie, ora 10:00 – 24 iunie, ora 10:00, în Capitală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor fi și torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și vijelii.

ADVERTISEMENT

Furtuni până pe 24 iunie!

În acest interval se vor acumula cantități importante de apă, iar pentru secvențe scurte de timp se vor putea depăși 10-20 de litri pe metru pătrat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 29 de grade, iar cele minime 14 și 17 grade.

Luni se anunță averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat grindină și vijelii, în cea mai mare parte a țării. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 25-30 de litri pe metru pătrat.

ADVERTISEMENT

În București, cerul va fi înnorat și este posibil să fie perioade cu averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină și vijelii. Va ploua și torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă de 16 grade.

ADVERTISEMENT
Tags: