News

Bucureștiul mai are două paturi libere la ATI. Patru pacienți au fost transportați cu o aeronavă Spartan la Târgu Mureș

Patru pacienți infectați cu COVID-19 au fost transportați cu o aeronavă Spartan la Târgu Mureș, în contextul în care Capitala mai are doar două locuri libere la ATI.
24.09.2021 | 22:25
Bucurestiul mai are doua paturi libere la ATI Patru pacienti au fost transportati cu o aeronava Spartan la Targu Mures
ADVERTISEMENT

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.116 de noi infectări cu coronavirus, în prezent aflându-se 1.116 de pacienți în secțiile de Terapie Intensivă și 9.476 persoane internate în unitățile spitalicești din România.

Autoritățile din România au pasat responsabilitatea crizei paturilor de Terapie Intensivă, spitalele aglomerându-se în ultima perioadă, deoarece se înregistrează o creștere accentuată a cazurilor noi de infectare cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

În Capitală mai sunt doar două locuri la ATI. Patru persoane au fost transportate din București în Târgu Mureș

O aeronavă Spartan C-27J a Forțelor Aeriene Române, configurată special pentru misiuni medicale, a efectuat vineri o misiune de transport pe ruta București-Târgu Mureș, ducând patru pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aceștia aflându-se în stare gravă, anunță MaPN, conform știripesurse.

Pe parcursul zborului specialiști din cadrul SMURD și o echipă medicală a Bazei 90 Transport Aerian vor monitoriza pacienții, iar transportul acestora către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

ADVERTISEMENT

“În data de 24 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1239 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

De asemenea, 1116 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 254  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

ADVERTISEMENT

La nivel național sunt libere 23 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București sunt  2 paturi libere la acest moment.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate: Bihor -1; București-2; Cluj-3; Constanța-1; Covasna – 1; Dolj-4; Harghita-2; Mureș-2; Sibiu -5; Timis-2″, a declarat Raed Arafat potrivit știripesurse.

ADVERTISEMENT