News

“Bucureștiul nu intră în carantină!” Anunțul lui Berbeceanu în ziua în care Capitala a depășit 7 cazuri Covid la mia de locuitori

11.12.2020 | 15:12
Bucurestiul nu intra in carantina Anuntul lui Berbeceanu in ziua in care Capitala a depasit 7 cazuri Covid la mia de locuitori
ADVERTISEMENT

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că Bucureștiul nu o să intre în carantină. Anunțul este făcut la sfârșitul ședinței pe care Nicușor Dan și Traian Berbeceanu au ținut-o cu reprezentații centrelor comerciale și cu cei ai supermarketurilor cu privire la adoptarea de noi măsuri la cumpărături, în ziua în care Capitala a depășit rata de infectare de 7 la mie.

Traian Berbeceanu a declarat că nu ia în considerare carantinarea municipiului București și se gândește la înăsprirea controalelor pentru măsurile deja în vigoare pentru a limita numărul de noi cazuri.

ADVERTISEMENT

În ultima săptămână, în Capitală s-au înregistrat peste 11.000 de noi infectări. Și primarul general a declarat că vrea că evite impunerea unui lockdowm.

Bucureștiul nu intră în carantină. Anunțul lui Traian Berbeceanu

Traian Berbeceanu a vorbit cu jurnaliștii la finalul ședinței de vineri, acesta a fost întrebat despre impunerea carantinei în București, având în vedere rata de infectare de 7 la mie și ineficiența carantinării localităților din jurul Capitalei.

ADVERTISEMENT

„Din analizele pe care le-am făcut și noi și din analizele pe care le fac permanent specialiștii de la DSP și INSP,la un calcul pentru luarea deciziei sunt implicati mai mulți indici. În acest moment, apreciem că nu este nevoie să luăm alte măsuri, pentru că, în opinia noastră, degeaba iei foarte multe măsuri dacă nu urmărești cum sunt respectate acestea”, a declarat prefectul.

„Noi credem cu tărie că respectând măsurile aflate în vigoare la acest moment, putem să limităm răspândirea pandemiei”, a mai precizat. Berbeceanu a subliniat că numărul cazurilor nu este în creștere în București, ci s-a stabilizat undeva la 1700 de cazuri noi pe zi.

ADVERTISEMENT

El a mai adăugat că o eventuală carantinare se va lua în funcție de mai mulți indicatori, iar, acum, nu suntem în situația în care să discutăm de această măsură, fără să menționeze la ce rată de infectare se va introduce lockdown-ul. Prefectul a mai spus că vor fi intensificate controalele, iar sancțiunile vor rămâne aceleași.

Și Nicușor Dan a anunțat că dorește să evite această situație. „Eu vreau să evităm această alternativă. Adică, în momentul de față, reușim să controlăm anchetele epidemiologice, reușim să controlăm dispozițiile de carantinare și de izolare.

ADVERTISEMENT

Pe transportul public am reușit să mai mutăm pe liniile pe care știm că au fost aglomerate mai multe vehicule prin care să mai diminuăm densitatea. Eu sunt foarte optimist că o să ținem sub control pentru că închiderea Bucureștiului înseamnă o mare daună economic”, a declarat primarul general al Capitalei, potrivit Antena 3.

ADVERTISEMENT