Fotbal intern

Bucureștiul nu renunță la găzduirea Campionatului European după amânare! Ce a decis FRF

19.03.2020 | 11:49
Bucurestiul nu renunta la gazduirea Campionatului European dupa amanare Ce a decis FRF
ADVERTISEMENT

UEFA a decis pe data de 17 martie să amâne cu un an desfășurarea Campionatului European de fotbal. Astfel, ediția în care România trebuie să găzduiască 4 meciuri a fost mutată pentru vara anului 2021. În ciuda acestei amânări, Bucureștiul nu vrea să iasă din acest proiect și FRF și-a reafirmat capacitatea de a găzdui Euro. 

Bucureștiul nu renunță la găzduirea Campionatului European după amânare!

În plus, Primăria Municipiului București a decis să susțină acest proiect, în ciuda faptului că se va desfășura în 2021 și nu în vara acestui an: „Înțelegem pe deplin rațiunile care au stat la baza acestei decizii a UEFA și vom face tot ce depinde de Primăria Capitalei ca Bucureștiul să rămână un reper important pe harta fotbalistică a Europei.

ADVERTISEMENT

Vom profita de această amânare cu un an pentru a livra la un nivel chiar mai înalt obligațiile pe care ni le-am asumat prin contractual de oraș-gazdă referitoare la mobilitatea urbană, promovare și organizarea efectivă a meciurilor din cadrul competiției”, a declarat Primarul General al Municipiului București, Gabriela Firea.

“Faptul că EURO 2020 se amână nu înseamnă că ne vom opri din ceea ce avem de făcut”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a transmis FRF că și angajamentul guvernamental privind organizarea turneului final va rămâne ferm în ciuda amânării: “Investițiile angajate pentru EURO 2020 vor continua, ele nu au un caracter perisabil, sunt investiții pe termen lung și vizează dezvoltarea durabilă a fenomenului sportiv.

ADVERTISEMENT

Guvernul României și-a asumat aceste investiții și va merge până la capăt cu ele. Faptul că EURO 2020 se amână nu înseamnă că ne vom opri din ceea ce avem de făcut.

Sunt obiective necesare României şi reprezintă investiţii publice care sprijină economia, mai ales în aceste momente”, a declarat Ionuț Stroe, Ministrul Tineretului și Sportului.

ADVERTISEMENT

Întâlnire între Burleanu, Stroe și Firea privind modul în care se face tranziția pentru Euro 2021

Președintele FRF, Răzvan Burleanu a declarat că nu a luat niciodată în calcul faptul că România ar putea să renunțe la statutul de gazdă, ba din contră: “Cu atât mai mare va fi bucuria întâlnirii pe stadioane și în Fan Zone cu suporterii europeni după ce vom fi trecut cu toții prin încercarea dată omenirii de coronavirus.

Simbolistica celor 12 poduri ale EURO 2020, care unesc cetățenii Europei în jurul fotbalului, va avea o semnificație cu atât mai puternică”, a declarat Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

FRF anunță că în următoarea perioadă, Primarul Bucureștiului Gabriela Firea, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe și președintele FRF, Răzvan Burleanu, vor avea o întâlnire prin care vor stabili cum se va face la noi în țară tranziția spre Euro 2021 din postură de țară gazdă.

  • 4 meciuri găzduiește România la turneul final
  • 11 iunie 2021 este anul în care va începe Campionatul European
ADVERTISEMENT