News

Bucureștiul se pregătește de Crăciun, în plină pandemie. A început montarea beculețelor prin oraș

10.10.2020 | 15:59
ADVERTISEMENT

România trece prin clipe de coșmar din cauza noului coronavirus, iar Bucureștiul se pregătește de Crăciun. Ca într-o comedie cu umor negru, compania de iluminat a Primăriei din Capitală a început să decoreze străzile pentru momentul festiv de la sfârșit de an.

Clipele absurde s-au petrecut vineri seara. Mai mulți pomi de pe bulevardele centrale ale orașului au fost aranjați pentru Crăciun, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Oare ce vom sărbători? Oare știu de acum angajații Primăriei că va trece virusulul? Vă amintim faptul că Nicușor Dan încă nu s-a instalat în funcție. Acesta promisese după alegeri că nu vor fi irosiți banii Capitalei pentru evenimente destinate Crăciunului.

Bucureștiul nu are apă caldă, dar se pregătește de Crăciun

Foto: Captură Libertatea

Pregătirile de Crăciun vin în clipele cele mai dificile ale pandemiei. România bate record după record și pare să fi scăpat virusul de sub control. În Capitală se înregistrează cele mai multe cazuri și școlile încep să se închidă una după una. Joi, prefectul Gheorghe Cojanu a anunțat o serie de restricții: se închid restaurantele, barurile, sălile de evenimente și jocurile de noroc. În plus, bucureștenii n-au apa caldă. Ornamentele de Crăciun sunt ultima lor grijă.

ADVERTISEMENT

Oare cine se va bucura de luminițe? E posibil ca restricțiile să fie tot mai mari în condițiile în care în Capitală rata de infectare a ajuns la 2,39. Compania Primăriei București a început să pună beculețele de Crăciun, chiar dacă Nicușor Dan a spus că nu dorește să fie folosiți banii cetățenilor pentru evenimente destinate sărbătorilor de iarnă.

”E posibil să avem târguri private. Dar să alocăm bani din partea Primăriei pentru astfel de evenimente, foarte puţin probabil,” a declarat noul primar al Bucureștiului pe 30 septembrie.

Compania Municipală de Iluminat Public București a pus vineri seară, în jurul orei 22:30, beculețe de Crăciun pe Bulevardul Unirii din Capitală, pe tronsonul ce se întinde între Piața Constituției și Piața Unirii. 5.000 de bucăți de plase cu beculețe vor fi montate și în 2020 în tot Bucureștiul din partea PMB, conform libertatea.

ADVERTISEMENT

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat recent că datoria Primăriei Municipiului Bucureşti este în jur de 4 miliarde de lei.

“Trebuie să începem cu finanţele. Exact ca într-o familie, trebuie să ştii pe ce te bazezi. Din păcate, la sfârşitul lui 2018, datoriile curente ale PMB erau de 3 miliarde de lei. Se pare că, primăria nu e transparentă în momentul acesta şi nu ştim exact cifrele, dar se pare că datoria curentă e undeva la 4 miliarde lei. Asta înseamnă că un buget al Primăriei, adică banii care trebuie să-i cheltuieşti în 4 ani sunt deja cheltuiţi de către administraţie. Altfel spus: în 4 ani s-au cheltuit banii pe 5 ani. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să vedem care e eşalonarea plăţilor, astfel încât să menţinem corabia la suprafaţă în lunile care urmează şi, pe de altă parte, să dăm drumul echipei de fonduri europene pentru ca în următorii ani să facem nişte investiţii considerabile: metrou de suprafaţă, reabilitarea liniei de tramvai.” – Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT