News

Bucureștiul și județul Ilfov, incluse de Spania pe lista roșie. Care sunt condițiile de călătorie

Spania a întrodus Bucureștiul și județul Ilfov pe lista roșie. FANATIK vă spune care sunt regulile de călătorie
30.08.2021 | 15:56
Bucurestiul si judetul Ilfov incluse de Spania pe lista rosie Care sunt conditiile de calatorie
ADVERTISEMENT

Ambasada României în Spania anunță că statul a inclus județul Ilfov și Capitala României în zona roșie a regiunilor cu risc epidemiologic ridicat. Restul țării rămâne în zona verde.

Astfel, oamenii care provin din aceste două zone și vor să călătorească în peninsula Iberică sunt nevoiți să respecte reguli suplimentare. Spania este în zona roșie.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul și județul Ilfov, incluse de Spania pe lista roșie. Care sunt condițiile de călătorie

Noile reguli sunt valabile începând de luni, 30 august. Ambasada României în Spania anunță că oamenii care provin din București sau din județul Ilfov trebuie să prezinte certificatul digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ, realizată în ultimele 72 de ore înaintea călătoriei.

În plus, este necesară și completarea formularului electronic de pe aplicatia Spain Travel Health. Acesta mai este disponibil și pe pagina www.spth.gob.es.

ADVERTISEMENT

Minorii sub 12 ani sunt exceptați de la prezentarea certificatului digital european. Însă, și în cazul lor, se menține obligativitatea completării formularului electronic de către un adult.

Pentru oamenii care merg în Spania și provin din orice altă zonă a României, se mențin condițiile de până acum. Ei trebuie doar să completeze formularul electronic.

ADVERTISEMENT

„Cetățenii români care aleg ca destinație de vacanță insulele Canare trebuie să prezinte la momentul sosirii la hotel un test PCR sau test antigen, teste realizate cu cel mult 72 de ore înainte de momentul cazării. Testul este obligatoriu pentru toți cei care au vârsta de peste 6 ani. Sunt scutiți de prezentarea testelor cei ce prezintă certificatul de vaccinare completă sau un certificat medical din care să rezulte că au avut Covid-19 în ultimele 6 luni,” mai anunță Ambasada.

Spania, pe lista roșie

De cealaltă parte, România a inclus Spania pe lista roșie, începând cu 18 iulie 2021. Astfel, prezentarea unui test Covid-19 cu rezultat negativ nu-i mai scapă pe călători de canantină.

ADVERTISEMENT

Sunt scuțiti de măsura carantinării pentru 14 zile doar oamenii care au efectuat schema completă de vaccinare și au cel puțin 10 zile de la ultima doză și cei care au trecut prin boală și s-au vindecat. Mai exact, cei care au contactat Covid-19 în ultimele 180 de zile și au cel puțin două săptămâni de la vindecare.

Totodată, minorii cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani sunt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Nici pentru persoanele care pot dovedi că rămân pe teritoriul național mai puțin de 72 de ore și prezintă un test RT-PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării și pentru minorii sub 6 ani nu este obligatorie carantina.

Amintim că, începând  cu data de 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor din Uniunea Europeană, singurele documente recunoscute ca doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR sunt certificatele digitale Covid.

ADVERTISEMENT