News

Bucureștiul va avea un nou aeroport, care va deservi 11 milioane de pasageri. Gabriela Firea: “E un proiect aşteptat de 20 de ani”

Capitala României va avea o nouă poartă de acces către Europa. Este vorba despre aeroportul București-Sud ce va deservi anual 11 milioane de pasageri.
17.05.2024 | 14:20
Bucurestiul va avea un nou aeroport care va deservi 11 milioane de pasageri Gabriela Firea E un proiect asteptat de 20 de ani
Bucureștiul va avea o nouă poartă de acces către Europa. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acesta urmează să fie construit printr-un parteneriat între autoritățile locale și centrale specializate în domeniu, în zona de sud a Bucureștiului.

Daniel Băluță: ”Astăzi este gata primul pas”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că ”din punct de vedere al ordinii derulării acestor evenimente, astăzi este gata primul pas.”

ADVERTISEMENT

Potrivit edilului, noul aeroport va deservi în fiecare an peste 11 milioane de pasageri și va permite transportul a minimum 30.000 de tone de mărfuri.

Acesta va fi mai mare decât cel mai recent aeroport constuit la Brașov și va avea terminale speciale atât pentru pasageri, cât și pentru transporturile de marfă. 

ADVERTISEMENT

Mai mult, Daniel Băluță a ținut să vorbească despre importanța economică a acestui proiect care va genera o dezvoltare importantă a zonei de sud a Capitalei.

”Din păcate, cel puțin până în momentul acesta, a existat o diferență foarte mare de dezvoltare între nordul Bucureștiului și sudul Bucureștiului. Consecințele acestei polarizări sunt unele extrem de ample.

ADVERTISEMENT

Pe de o parte, cu traficul în oraș este sufocat. Nordul a devenit victima propriu lui succes, pentru că marea majoritate a locurilor de muncă bine plătite se găsesc în partea de nord a Capitalei”, a declarat Daniel Băluță.

Gabriela Firea: ”Acest proiect este unul aşteptat de 20 de ani”

La rândul său, Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a declarat că proiectul de construire a unui aeroport în sudul Bucureștiului ”este aşteptat de 20 de ani”.

ADVERTISEMENT

Social-democrata a subliniat că este convinsă că acest aeroport va fi realizat și inaugurat, într-un timp foarte scurt, chiar unul record.

”S-a vorbit mult despre necesitatea ca Bucureştiul să mai aibă încă un aeroport international pe lângă cel din nordul Capitalei, Otopeni, Henri Coandă.

S-a vorbit mult şi s-a făcut, din păcate, puţin. Mă bucur să fi putut ajuta cât de puţin, şi sper să o fac mai mult în perioada următoare, ca acest proiect să prindă aripi, să prindă contur şi să să fie şi realizat.

Sunt absolut convinsă, că el va fi inaugurat, într-un timp foarte scurt, aş spune chiar record”, a declarat Gabriela Firea.

Material realizat la solicitarea Partidului Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

ADVERTISEMENT