News

Bucureștiul va avea un al doilea Centru Vechi. Ce străzi vor fi reamenajate și ce se va întâmpla cu circulația

Capitala va avea un al doilea Centru Vechi, primăria Sectorului 2 anunțând demararea proiectului ce urmează să fie finalizat în următorii cinci ani
14.10.2023 | 14:57
Bucurestiul va avea un al doilea Centru Vechi Ce strazi vor fi reamenajate si ce se va intampla cu circulatia
În următorii ani Capitala va avea un al doilea Centru Vechi. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat duminică începerea lucrărilor pentru reconfigurarea urbanistică a străzilor Plantelor și Negustori. Acestea sunt parte din proiectul mai mare al creări unui al doilea centru vechi în Capitală, zona ce va fi reconfigurată în următorii cinci ani fiind între Str. Hristo Botev, Calea Călărași, Str. Sf. Ștefan și Bulevardul Carol I.

Al doilea Centru Vechi pentru Capitală

Primarul Radu Mihaiu a anunțat sâmbătă începerea lucrărilor pe strada Plantelor, urmând ca de săptămâna viitoare lucrările să înceapă și pe strada Negustori, lucrări ce fac parte din proiectul celui de-al doilea centru vechi pentru București.

ADVERTISEMENT

Această primă etapă a proiectului “Noul Centru Vechi” va fi completă atunci când lucrările de reamenajare vor fi finalizate și în toată zona de la Piața Sf. Ștefan către centru. “Încercăm să creem un spațiu în care comunitatea să fie să fie pusă în valoare.

Dar, ca în București, lucrurile sunt complicate. Strada Plantelor are nevoie de două tipuri de documentații diferite, pentru că o parte a străzii, cea dintre strada Traian și Popa Nan, nu se află în zonă protejată, iar autorizarea se face de către Primăria Sectorului 2″, a spus Radu Mihaiu, într-o înregistrare filmată chiar pe strada Plantelor, acolo unde au început deja lucrările de reconfigurare, precizând că pentru restul străzii, aflat în zonă protejată, autorizarea se face la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

“Prea mult timp Centrul Vechi a fost lăsat de izbeliște și nu a fost și nu a fost reabilitat”, a mai spus acesta, subliniind că edilii au lăsat de izbeliște Centrul Vechi dintr-un simplu calcul cinic, că sunt prea puțini alegători acolo și astfel investiția nu a meritat.

El a subliniat prin acest proiect, dezvoltat împreună cu Banca Mondială, întreaga zonă va fi revitalizată. “Aceasta va fi reamenajată ca un open space, cu mai mult spațiu verde, cu mai mult spațiu pietonal, astfel încât să încurajăm micul business, să încurajăm turismul și să ne dorim să ne plimbăm cu toții prin această zonă”, a mai precizat primarul Sectorului 2.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu circulația

Chiar dacă în studiul Băncii Mondiale este proiectat ca o parte din aceste străzi să devină pietonale, autoritățile locale de la Sectorul 2 au precizat că străzile din proiect vor rămâne în continuare deschise circulației auto.

“Pietonale direct așa cum sunt în Centrul Vechi nu sunt, pentru că este complicat să le anulezi, iar străzile din proiect au totuși o componentă destul de importantă de trafic”, a declarat, pentru G4media, viceprimarul USR Andrei Panaitescu.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că în prezent străzile Plantelor și Negustori sunt reconfigurate, locurile de parcare sunt amenajate în lungul sensului de circulație, urmând ca străzile Arcului și Cercului să primească autorizare pentru reconfigurare. Viceprimarul sectorului a mai precizat că piațetele din Noul Centru Vechi, Italiana / Romano și Plantelor / Negustori, vor fi reconfigurate cu zone pietonale mai prietenoase și mai generoase.

Acesta a precizat că intenția este de a cere Comisiei Tehnice de Circulație sensuri unice pe aceste străzi pentru a putea avea și locuri de parcare. Termenul de reamenajare a întregii zone, cuprinse între Ștefan cel Mare și Mihai Bravu va fi de aproximativ 5 ani.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții...
Cora Schumacher: ”Este foarte dureros”. Decizia radicală care-i aduce multă suferință fostei soții a pilotului de F1
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Cristina Cioran, la un pas de împăcare cu fostul iubit, de Sărbători
Cristina Cioran, la un pas de împăcare cu fostul iubit, de Sărbători
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română