Euro-2020. Ce meciuri găzduieşte Bucureştiul şi ce capitală a pierdut organizarea

Vicentiu Dinescu   
in Fotbal intern
07/12/2017, 17:54
Euro-2020. Ce meciuri găzduieşte Bucureştiul şi ce capitală a pierdut organizarea

Suporterii vor putea urmări în capitala României două meciuri din grupa C de la turneul final şi unul din optimile de finală. Dacă ”tricolorii” se vor califica la Euro 2020 ei vor evolua pe teren propriu.

Celelalte meciuri din grupa C se vor disputa la Amsterdam, pe stadionul Johann Cruyff. Partida de deschidere a turneului final va avea loc pe Stadio Olimpico din Roma, a decis Comitetul Executiv al forului european.

Bucureştiul a fost preferat oraşului Bruxelles

Cea mai importantă decizie este excluderea oraşului Bruxelles de pe lista organizatorilor. Meciurile care ar fi trebuit găzduite în capitala Belgiei se vor desfăşura pe stadionul Wembley din Londra, pe lângă cele două semifinale şi finala deja prevăzute.

Meciurile din grupa A vor avea loc la Roma şi Baku, cele din grupa B la Sankt Petersburg şi Copenhaga, grupa C la Amsterdam şi Bucureşti, grupa D la Londra şi Glasgow, grupa E la Bilbao şi Dublin, iar grupa F la Munchen şi Budapesta.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei şi se va desfăşura în 12 oraşe europene.

Închide ×