Fotbal intern

Cristi Bud, ASALTAT de oferte din străinătate! Echipa lui Dorinel e cel mai aproape de transfer

UPDATE, 5 ianuarie, ora 13:35- Cristi Bud, atacantul CFR-ului are o mulţime de oferte din străinătate. Atacantul în vîrstă de 31 de ani e aproape de un transfer la FC Zakho, clubul irakian la...
05.01.2017 | 13:40
Cristi Bud ASALTAT de oferte din strainatate Echipa lui Dorinel e cel mai aproape de transfer

UPDATE, 5 ianuarie, ora 13:35- Cristi Bud, atacantul CFR-ului are o mulţime de oferte din străinătate. Atacantul în vîrstă de 31 de ani e aproape de un transfer la FC Zakho, clubul irakian la care antrenează Dorinel Munteanu.

Negocierile sînt în impas, iar atacantul mai are oferte din Kazahstan, Arabia Saudită sau Thailanda. Bud poate negocia cu cine doreşte pentru că a intrat în ultimele 6 luni de contract. Doar că, CFR Cluj nu îl dă gratis. Ardelenii cer o sumă între 350.000 şi 500.000 de euro pentru transfer.


UPDATE / Cristi Bud a vorbit despre viitorul său, în exclusivitate pentru FANATIK.RO:

“De pe 1 ianuarie, am intrat în ultimele 6 luni de contract. Ştiu de interesul Craiovei. Am vorbit prin intermediari cu ei. Am avut şi două discuţii de prelungire a contractului cu CFR, dar nu am ajuns la nici un acord. Nu exclud nici o posibilitate. Nu ştiu dacă rămîn sau plec. Am 31 de ani şi mie mi-ar conveni un transfer afară. Mai multe echipe străine şi-au manifestat interesul pentru un transfer din vară, cînd voi fi liber. Nu sînt cu gîndul la plecare şi atîta timp cît sînt aici, îmi propun să ajut echipa să se califice în playoff şi să fiu golgheter.”

…………………………….

Gigi Mulţescu a pus ochii pe Cristi Bud, golgheterul echipei CFR Cluj! Conducerile celor două cluburi au discutat pe tema unul eventual transfer.

11 goluri în cele 17 partide disputate a reuşit Cristi Bud pentru CFR Cluj, iar ofertele nu au întîrziat. Craiova este una dintre echipele care-l doresc, mai ales că Mulţescu vrea să cîştige titlul. Iar un golgheter ar veni ca o mănuşă în atacul lui CS Universitatea Craiova, capitol la care oltenii au suferit în prima parte a campionatului.

Doar că negocierile au fost sortite eşecului, cel pu’in pentru moment. ”Da, l-am vrut pe Bud. Am discutat de curînd cu cei de la CFR, ei vor să prindă play-off-ul şi nu renunţă la jucător. Nu se poate să-l luăm. Bine, pentru o sumă foarte mare, îl lasă să se transfere”, a declarat Gigi Mulţescu pentru FANATIK.RO.

E liber la vară

Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR, a explicat cum au decurs negocierile şi ce se va întîmpla cu Cristi Bud.

”L-au vrut, dar Bud nu e transferabil. Avem nevoie de el, pentru că vrem să fim în play-off. Iar dacă ar pleca, forţa echipei noastre ar scădea foarte mult. Sigur, el poate pleca, dar pentru o sumă foarte mare de bani. Nici o echipă din Liga 1 nu poate plăti banii pe care i-am cere pe el”, a declarat, pentru FANATIK.RO, Mureşan.

Preşedintele ardelenilor a mai spus că se va încerca păstrarea jucătorului şi din vară, atunci expirîndu-i contractul: ”E liber atunci, noi vrem să continue, îi vom propune prelungirea. Să vedem dacă vrea şi el!”

500.000 de euro este cota de piaţă a lui Bud, potrivit transfermarkt.de