News

Budăi, acuze dure la adresa liberalilor. Ce spune ministrul despre criza din învățământ

Ministrul Muncii, Marius Budăi, acuză liberalii pentru situația actuală din învățământ, în contextul grevei profesorilor.
30.05.2023 | 22:18
Budai acuze dure la adresa liberalilor Ce spune ministrul despre criza din invatamant
Budăi, acuze dure la adresa liberalilor. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În plină grevă a profesorilor, partidele de la guvernare pasează vina de la unul la altul. Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, ministrul Muncii, Marius Budăi, aduce acuze dure la adresa liberalilor pentru situația actuală.

Ministrul Muncii, acuze dure la adresa PNL

După ce europarlamentarul Rareș Bogdan a criticat PSD-ul pentru că nu s-au găsit bani pentru profesori, suținând că miniștrii de la Finanțe și Muncă „nu i-au căutat unde trebuie”, ministrul Muncii a avut și el o reacție, marți seară.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, Marius Budăi a aruncat vina pe liberali, după ce a fost întrebat în ce stadiu sunt negocierile cu sindicaliștii din învățământ. Ministrul a ținut să precizeze că „un guvern strict de dreapta a pus legea salarizării pe paranteză”.

Referitor la un posibil acord încheiat cu liderii sindicatelor din educație, care să ofere siguranța că vor fi incluse revendicările acestora în legea salarizării, Marius Budăi a spus că au fost purtate discuții în acest sens.

ADVERTISEMENT

“Este în sensul discutat de noi cu liderii din educație și la întâlniri la Guvern, dar și ieri, de la întâlnirea de la Ministerul Muncii, unde am apreciat împreună că am avut o discuție constructivă și în sensul găsirii unor soluții”, a transmis Budăi.

Marius Budăi: „Un guvern strict de dreapta a pus legea salarizării pe paranteză”

Ministrul Muncii a continuat, aruncând vina strict pe formațiunea politică PNL (Partidul Național Liberal) pentru situația în care se află dascălii la ora actuală, deoarece au pus legea salarizăii „pe paranteză”, în 2020 și 2021.

ADVERTISEMENT

„Eu nu pot să trec peste o singură fază. Eu trebuie să amintesc mereu de ce suntem în situația asta. Noi suntem în situația asta pentru că, și nu fac politica acum, dar un guvern strict de dreapta în anii 2020 și anii 2021 a pus legea salarizării pe paranteză. A trebuit să schimbăm coaliţia.

Am spus un guvern, strict de dreapta, îmi asum cuvintele, îmi asum ceea ce spun și este adevărul, este adevărul. Nu mai vorbim și de pensionari, când în 2021 n-au primit nici ei niciun leu”, a subliniat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Muncii a dorit să precizeze faptul că PSD (Partidul Social Democrat) susține revendicările personalului didactic și că trebuie să fie găsită o cale de rezolvare „care să fie și sustenabilă din punct de vedere economic și financiar”.

 

ADVERTISEMENT