Fotbal international

Budescu a pierdut procesul cu Al Shabab și e bun de plată. Suma colosală pe care trebuie să o achite

30.03.2021 | 16:54
Budescu a pierdut procesul cu Al Shabab si e bun de plata Suma colosala pe care trebuie sa o achite
ADVERTISEMENT

Constantin Budescu trebuie să plătească o sumă uriașă ultimului club la care a evoluat în Arabia Saudită, Al Shabab, după ce a rupt unilateral contractul, în 2019.

Ca și cum nu ar fi de ajuns că trebuie să-și plătească despăgubirile către gruparea din Zona Golfului, internaționalul român va fi dat în judecată și de Astra.

ADVERTISEMENT

Giurgiuvenii susțin că fotbalistul și-a asumat plecarea de la Al Shabab, din 2019 și nu vor să achite suma cerută de fostul club al mijlocașului care a făcut-o campioană pe Astra în 2014.

Constantin Budescu a pierdut procesul cu Al Shababși are de plătit despăgubiri de 750.000 de dolari

Transferat în iulie 2018, de la FCSB la Al Shabab, Constantin Budescu a avut un sezon 2018/2019 excelent. A bifat 22 de partide, numai în campionatul din Arabia Saudită și a marcat 7 goluri.

ADVERTISEMENT

În primăvara anului 2019 s-a accidentat și a avut nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare. Al Shabab nu a mai dorit continuarea colaborării și a căutat să-i rezilieze contractul scadent în 2021.

Nici Budescu nu și-a mai dorit să continue la Al Shabab după ce Marius Șumudică a părăsit gruparea saudită și a reziliat unilateral angajamentul. Numai că Al Shabab l-a dat în judecată și a câștigat un prim proces, la scurt timp după plecarea fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Acum saudiții au avut, din nou, câștig de cauză. Conform Gsp.ro, FIFA a decis că Al Shabab trebuie să primească și compensații financiare în valoarea totală de 750.000 de dolari, pentru că în contractul fotbalistului exista o clauză conform căreia încasa un bonus financiar înaintea fiecărui sezon.

Astra se confruntă cu probleme financiare și i-a întors spatele lui Constantin Budescu

Conform rechizitoriului FIFA și Astra este vizată de plata despăgubirilor imense, pentru că a semnat un contract cu fotbalistul care era în litigiu cu clubul saudit.

ADVERTISEMENT

Însă, Astra a anunțat că nu-l va sprijini pe Constantin Budescu, ba chiar îl va da în judecată pentru a-și achita din resurse proprii datoria către Al Shabab, din cauză că fotbalistul, după ce a încasat bonusul stipulat în contract, a rupt angajamentul cu clubul din Riyad și și-a asumat despărțirea de Al Shabab.

În vârstă de 32 de ani, Constantin Budescu a semnat în luna februarie un contract cu Dakak FC, tot din Arabia Saudită, din cauza restanțelor financiare pe care Astra Giurgiu le avea către el.

ADVERTISEMENT