Sport

Budescu a semnat rezilierea cu FCSB. Cum „a reușit” să-i ia lui Gigi Becali 96.000 de euro pentru un meci jucat. Exclusiv

Constantin Budescu tocmai a semnat rezilierea contractului cu FCSB, el înțelegându-se cu Gigi Becali asupra detaliilor financiare înainte de Anul Nou. Pentru 11 apariții în 4 luni, Budescu a luat 350.000 de euro!
03.01.2022 | 17:06
Budescu a semnat rezilierea cu FCSB Cum a reusit sai ia lui Gigi Becali 96000 de euro pentru un meci jucat Exclusiv
Constantin Budescu a luat de la Gigi Becali, în mai puțin de 4 luni, 350.000 de euro. A dat un singur gol, din penalty, cu Chindia!
ADVERTISEMENT

Constantin Budescu (33 de ani pe 19 februarie) nu mai este, oficial, jucătorul celor de la FCSB de la începutul acestui an. Neoficial, Budescu era „plecat” din luna decembrie, după ce Gigi Becali a anunțat că va discuta cu „Budi” termenii financiari ai despărțirii.

Constantin Budescu a câștigat la FCSB peste 800 de euro pentru fiecare minut jucat! În total, Becali i-a plătit „artistului” 350.000 de euro în mai puțin de 4 luni!

Constantin Budescu s-a întors la FCSB pe 7 septembrie 2021, mutare dezvăluită de FANATIK, care a scris atunci despre salariul de 20.000 de euro lunar pe care i l-a oferit Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

La parafarea contractului valabil până la finalul actualului campionat, Budescu a mai încasat de la Gigi Becali o primă de instalare de 200.000 de euro. Venise liber de contract la FCSB, după ce se despărțise în vară de arabii de la Damac.

În mai puțin de 4 luni, Becali s-a săturat de „călcâiele” lui Budescu și a luat decizia de a-i face vânt în această pauză de iarnă, așa cum a scris FANATIK în exclusivitate la finele lunii noiembrie. Motivele principale au ținut de prestațiile slabe ale jucătorului, dar și de salariul destul de piperat.

ADVERTISEMENT

Constantin Budescu a plecat deja, i-am dat 150.000 de euro. Nu ne mai putea ajuta și a plecat, a semnat rezilierea. El mai avea încă jumătate de an de contract. Păi, cum să nu semneze? La 150.000 de euro pentru patru luni” – Gigi Becali, la Digi Sport

Patronul a anunțat că suma pentru care Budescu a acceptat rezilierea a fost de 150.000 de euro. Aici fiind incluse, din informațiile FANATIK, și salariile pentru perioada petrecută la FCSB din 7 septembrie. Adunată și prima de instalare de 200.000 de euro, Budescu a reușit performanța de a încasa 350.000 de euro de la Becali pentru mai puțin de 4 luni! Comparativ, salariul căpitanului și golgeterului Florin Tănase pe un an!

Constantin Budescu a luat, la un calcul simplu, 96.000 de euro doar pentru meciul de Cupă de la Hunedoara, cu o echipă de liga a treia!

Este interesant dacă defalcăm puțin aparițiile lui Constantin Budescu în această toamnă la FCSB. Are în total 433 de minute jucate, ceea ce înseamnă o medie incredibilă de câștig de peste 800 de euro pe minut!

ADVERTISEMENT

La fel de interesant este faptul că, din cele 433 de minute, 313 le-a jucat în cele 10 apariții din Liga 1, iar celelalte 120 în meciul de Cupă cu CS Hunedoara, echipă de liga a treia. A fost, pe 22 septembrie 2021, un rocambolesc 5-3 pentru FCSB la Hunedoara, un meci intrat în prelungiri după ce vicecampioana avea 3-0 imediat după pauză.

Constantin Budescu a evoluat toate cele 120 de minute ale meciului din Cupă, singura oară când a fost integralist în această toamnă. Jucându-ne puțin cu cifrele, pentru cele 120 de minute de la Hunedoara, „Budi” a încasat 96.000 de euro din cei 350.000 de euro cu care l-a plătit Becali! Asta da afacere!

ADVERTISEMENT

Constantin Budescu, pretextul care a dus la plecarea lui Edi Iordănescu de la FCSB după scandalul de la Voluntari

Constantin Budescu a ajuns la FCSB și la dorința lui Edi Iordănescu, care abia preluase echipa în a doua jumătate a lunii august. Gigi Becali i-a făcut pe plac tehnicianului, dar în același timp i-a și blocat opțiunile din teren ale jucătorului.

FANATIK a aflat că Gigi Becali i-a cerut de la început lui Iordănescu să nu schimbe sistemul, să joace în continuare 4-3-3. Din păcate pentru Budescu, acest sistem nu-l ajută deloc. Pur și simplu e greu să-și găsească locul. Este și motivul pentru care a jucat puțin pentru FCSB în această toamnă, doar 10 apariții în Liga 1. Asta și pentru că Edi s-a ținut de cuvântul dat patronului și nu a schimbat sistemul.

De fapt, Constantin Budescu a reprezentat și ultimul pretext care a dus la ruptura definitivă dintre Edi și Gigi, ajungându-se la despărțirea de la mijlocul lunii noiembrie. Edi a jucat la Voluntari cu Budescu vârf împins, Becali a cerut înlocuirea încă din minutul 30, dar antrenorul a mers pe mâna lui.

FANATIK a dezvăluit atunci motivul pentru care Becali a izbucnit, scandalul fiind confirmat ulterior chiar de patron. După plecarea lui Edi Iordănescu, Gigi Becali l-a marginalizat definitiv pe jucător, ajungând să-l bage, la ultimul meci, 0-0 la Sepsi, în ultimele 5 minute deși FCSB avea nevoie de victorie!

  • 1 gol a marcat Constantin Budescu pentru FCSB în cele 11 meciuri din acest sezon: penalty-ul transformat în minutul 97 al meciului de la Ploiești cu Chindia
  • 1 pasă de gol are Budescu pentru FCSB în partidele din toamna trecută: cea la golul de 2-1 al lui Ianis Stoica în victoria cu FC Botoșani din 21 noiembrie, primul meci de la revenirea lui Toni Petrea

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR: 1,50 este cota pentru „peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT