Fotbal international

Budescu e rege în Arabia Saudită! Gol din lovitură liberă, assist și calificare în optimile Cupei. Video

18.01.2019 | 21:31
Budescu e rege in Arabia Saudita Gol din lovitura libera assist si calificare in optimile Cupei Video

Al Shabab, echipa antrenată de Marius Șumudică, s-a calificat în optimile Cupei Regelui după o victorie cu 2-0 pe terenul lui Jeddah. Constantin Budescu a fost din nou omul meciului, așa cum s-a întâmplat și la ultima etapă din campionat

Al Shabab a avut parte de un meci greu pe terenul lui Jeddah. La pauză s-a intrat la egalitate, dar  în actul secund Budescu a dat o nouă reprezentație de excepție. Mai întâi a deschis scorul în minutul 49 din lovitură liberă spre bucuria lui Șumudică. Apoi, în ultimul minut de joc, Budescu a pasat decisiv în fața careului, iar Al Shabab a câștigat cu 2-0. Integralist a fost și celălalt român din lotul lui Shabab, Valerică Găman, care are la rândul său prestații foarte apreciate de către presa arabă.

Grație acestui succes, Al Shabab s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Regelui.

Budescu e rege în Arabia Saudită

ds

Al Shabab are șapte victorii consecutive

Cu acest rezultat, Marius Șumudică a ajuns la șapte victorii consecutive în toate competițiile. Al Shabab ocupă locul 3 în prima ligă din Arabia Saudită, la cinci puncte de liderul Al Hilal și la numai două puncte de Al Nasr. În cel mai recent meci din campionat, Budescu a marcat două goluri și a primit nota 9,1, cea mai mare din actuala ediție a primei ligi din Arabia Saudită.

Pentru Al Shabab urmează duelul cu Al Ittihad, formație ce l-a transferat recent pe cel mai bun om al lui PAOK cu zece milioane de euro. Totuși, Al Ittihad are parte de un sezon de coșmar, aflându-se la retrogradare în acest moment.

Șumudică a fost desemnat antrenorul lunii decembrie în Arabia Saudită datorită parcursului excepțional avut în această perioadă.