Fotbal intern

Budescu, interviu exclusiv pentru Fanatik. Ce a răspuns la „Te enervai când Gigi te schimba?” și „Execută Dică tot ce-i comandă Becali?”

03.09.2018 | 17:29
Constantin Budescu a vorbit într-un interviu exclusiv pentru FANATIK despre implicarea totală a lui Gigi Becali la FCSB. „Ăsta e el! Îl știm toți! Nimeni nu poate să-l oprească!”

În prima parte a interviului exclusiv acordat de Constantin Budescu pentru FANATIK.RO, jucătorul lui Al Shabab a vorbit în principal despre situația prietenului său Denis Alibec. „Budi” s-a dezlănțuit în ceea ce urmează.

A răspuns printre altele la întrebările pe care și le pune toată lumea: „Te enervai când Gigi făcea schimbările?” și „Execută Dică tot ce-i comandă Becali?” Nu menajează pe nimeni, își spune punctul de vedere apăsat, corect, chiar dacă supără, chiar dacă a încercat și câteva „floricele” la un moment dat. Deh, obișnuința fotbalistului cu glezna fină…

Budescu, interviu exclusiv pentru FANATIK. „Nu este un lucru bun că Gigi face schimbările, dar nu avem ce face. Acesta e Gigi Becali”

Ai plecat de la FCSB pentru bani?

– Am plecat în principal pentru că a fost oferta foarte bună pentru club. Au investit o sumă destul de mică în mine (n.r. – 750.000 de euro, clauza de reziliere cu Astra) și au obținut într-un timp relativ scurt un profit foarte bun (n.r. – 2,5 milioane de euro a plătit Al Shabab celor de la FCSB).

Simți că nu ai mai fost dorit la echipă și care este relația ta cu Gigi Becali?

– Oferta a fost ok și pentru club, și pentru mine. Restul sunt speculații. Iar în ceea ce privește relația mea cu domnul Becali pot să spun că am vorbit și când am plecat, discutăm și acum destul de des, am vorbit și acum înainte să vin acasă. Țin legătura cu el și este un om bun din punctul meu de vedere.

Nu te enervai când Becali dădea primul 11 la televizor, apoi făcea și schimbări?

– Nu este un lucru bun, dar din păcate nu avem ce face. Acesta e Gigi Becali, toată lumea îl cunoaște și el își asumă tot ce face. Probabil că este perceput și puțin altfel de oameni pentru că voi, presa, îi luați reacții la cald și spune multe chestii atunci. Dar este un om ok și, personal, nu am avut nicio problemă cu el decât aceea de la meciul cu Craiova când am fost scos la pauză. Aia am lămurit-o.

Budescu, interviu exclusiv pentru FANATIK. Face Dică tot ce îi comandă Becali? Răspuns PREMIUM al lui Budescu

Tu ai simțit din interior că Dică face tot ce îi comandă Gigi Becali?

– Eu și alți colegi din vestiar nu prea băgam în seamă ce se vorbea pe la televizor. Eram concentrați doar pe antrenamente, pe ce aveam noi de făcut la meciuri. Nu pot să spun că am simțit așa ceva.

Gigi Becali nu se ascunde. Este exact cum îl descrie Budescu în interviul exclusiv pentru FANATIK. Îi place să comande tot!
Gigi Becali nu se ascunde. Este exact cum îl descrie Budescu în interviul exclusiv pentru FANATIK. Îi place să comande tot!

De ce crezi că ați pierdut campionatul?

– Titlul s-a pierdut la Iași. Nu am știut să gestionăm acel rezultat de 0-0 cu om în plus. Practic, cu acel 0-0, noi eram campioni acum. Am mai spus-o, dar parcă simt nevoia să o mai spun: noi le-am dat campionatul celor de la CFR Cluj!

Budescu, interviu exclusiv pentru FANATIK. „Ești miserupist?” Budescu: „Sunt mai detașat?))”

Te mai întorci în Liga 1?

– Da, de ce nu? Oricând. Îmi place să joc aici, este un campionat foarte bun și am avut rezultate.

Ai senzația că în România fotbaliștii sunt sclavii patronilor?

– Nu am simțit treaba asta, dar poate nu am simțit-o pentru că eu oricum nu bag toate lucrurile în seamă și îmi văd doar de treaba mea.

Sunt destui care te percep ca fiind „miserupist”, dacă permiți termenul…

– Eu sunt mai detașat de astfel de lucruri, nu-mi place să vorbesc pe la televizor sau să văd non-stop cine ce a mai făcut…

Budescu, interviu exclusiv pentru FANATIK. „I-am prins și pe Becali, și pe Niculae. Cei mai răi patroni!”

Tu ai lucrat și cu Becali, și cu Niculae…

– Da, da… I-am prins pe amândoi, cam cei mai răi dintre patroni… Să pui tu ghilimelele… (n.r. – râde sincer)

Sunt puse…

– Când îi luați voi la interviuri, sunteți fericiți. Spun tot, nu iartă pe nimeni! (n.r. – chiar se simte bine când vorbește despre ei) Pe mine chiar nu mă afectau lucrurile astea, chiar dacă vorbeau de mine. Și la Astra, și la Steaua.

De câte ori a intrat Becali în vestiar, de câte ori a făcut-o Niculae?

– Veneau, dar mai rar. Cred că de două-trei ori i-am prins pe amândoi. Dar nu prea veneau să ne certe, o făceau la televizor… Veneau mai mult să ne încurajeze înaintea meciurilor.

Budescu, interviu exclusiv pentru FANATIK. „Dacă eram mai serios? Nu m-am gândit la chestia asta. Joc doar de plăcere!”

Care a fost cel mai umilitor moment din cariera ta?

– Nu prea știu ce să răspund la întrebarea asta. Nu am prea avut momente umilitoare în carieră. Poate ratarea aceasta a titlului cu Steaua, pentru că mai aveam doar trei meciuri, depindeam doar de noi, dar nu ne-a ieșit.

Dar momentul de satisfacție maximă?

– Aici e dublă satisfacția, poate chiar triplă. În primul rând cele două goluri marcate pentru echipa națională în meciul din Feroe, care au însemnat calificarea la Europeanul din Franța, apoi ieșirile din grupe, în primăvara europeană, cu Astra și cu Steaua.

Dacă erai mai serios, unde crezi că ai fi ajuns? Jucai în fotbalul mare din Occident?

– Nu știu și nici nu m-am gândit la chestia asta. Am încercat să fac acest sport de plăcere și tot la fel o să o fac și de acum înainte. Cred că și acesta este motivul pentru care îmi ies lucrurile bine pe teren.

În ultimele minute ale discuției cu Constantin Budescu, acesta vorbește despre echipa națională, despre cum făcea Daum selecția, despre porecla „Sărmăluță”, despre sifoane în vestiar, despre echipa care e „familia mea”, despre…

Nu ratați ultima parte a interviului exclusiv acordat de Budescu pentru FANATIK.

Citește și…

  • N-a rezistat decât 3 luni la FCSB. Trimis pachet la Iași
  • Lovitură pentru FC Botoșani. Au transferat un fost internațional italian
  • A reziliat cu FCSB imediat după ratarea calificării în Europa League