Fotbal intern

Budescu nu e jucătorul FCSB, deşi Astra a luat banii pe el. Ce zice Gigi

UPDATE / Patronul de la FC Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a lămurit lucrurile în situaţia lui Constann Budescu, mijlocaşul care este legitimat la FCSB, după cum spune acesta....
01.07.2017 | 00:00
Budescu nu e jucatorul FCSB desi Astra a luat banii pe el Ce zice Gigi
ADVERTISEMENT

UPDATE / Patronul de la FC Steaua Bucureşti, Gigi Becali, a lămurit lucrurile în situaţia lui Constann Budescu, mijlocaşul care este legitimat la FCSB, după cum spune acesta.

“Aşa am convenit, ca să nu facem act de transfer. Dacă aş fi făcut, ei trebuiau să plătească taxa de solidaritate. Chiar dacă se plăteşte o clauză, tot transfer este din moment ce este vorba de o clauză care a fost plătită. Este vorba de suma de 35.000, pe care Astra i-ar plăti celor de la Petrolul. Mai mult nu vreau să comentez, asta este doar o formalitate. Noi l-am legitimat”, a spus Gigi Becali la un post de televiziune.

ADVERTISEMENT

*************************************************************************************************************

Gigi Becali a insistat pentru transferul lui Constantin Budescu de la Astra Giurgiu, iar internaţionalul român a ajuns la Steaua în pauza competiţională din vară. Formaţia finanţată de George Becali întâmpină probleme după ce a reuşit să îl convingă pe mijlocaşul ofensiv să semneze contractul.

ADVERTISEMENT

Constantin Budescu a debutat în tricoul Stelei într-un meci amical contra celor de la Team Regio Arnhem, scor 7-0, în Olanda, iar mijlocaşul a reuşit o “dublăA”, dar acesta nu este oficial jucătorul lui Steaua, anunţă gsp. Astra Giurgiu refuză să semneze documentul care să îi permită lui Constantin Budescu să se legitimeze şi să joace în meciurile oficiale.

Steaua şi Astra Giurgiu nu au ajuns la un acord, iar cele două formaţii au ajuns în faţa comisiilor. Gigi Becali a activat clauza de 750.000 de euro din contractul pe care Constantin Budescu îl avea cu Astra Giurgiu. Deşi fosta campioană a României a încasat banii pe jucător, oficialii au refuzat să semneze acordul de transfer care să oficializeze tranzacţia între cele două cluburi. Astfel, conducerea echipei Steaua a acţionat în judecată Astra la Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a confirmat: “Nu vor să înregistreze ca transfer!”

Gigi Becali a recunoscut că există probleme în ceea ce priveşte transferul lui Budescu la Steaua. “Am dat banii şi toate actele sunt semnate. Cei de la Astra nu vor să înregistreze ca transfer. Dacă e transfer, trebuie să plătească o clauză de solidaritate. Ei se duc la Comisie şi spun că jucătorul nu a plecat prin sumă de transfer, ci prin reziliere unilaterală, ca să nu mai plătească. Dar nu e aşa. El a plecat unilateral, dar prin sumă de transfer. S-a achitat clauza de reziliere. Şi e tot aia. Dar în regulament nu se prevede asta. Astra se leagă de nişte chestii prin regulament, ca să nu plătească 20-30.000 de euro. Dar nu e treaba noastră”a spus Gigi Becali pentru sursa citată.

“Întrebaţi-l pe Dani Coman!”

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Astra Giurgiu, Petre Buduru, a ezitat să vorbească despre disputa pe care clubul o are cu Steaua după transferul lui Constantin Budescu. “Întrebaţi-l pe Dani Coman. El ştie mai bine ce s-a făcut sau nu s-a făcut. Nu ştiu dacă s-a semnat acordul de transfer”.

ADVERTISEMENT

SURSĂ FOTO: GSP.RO

1.800.000 de euro este cota lui Budescu, conform transfermarkt