Fotbal intern

Budescu, rezervă, Drăguş, titular! Echipa de start a României în meciul cu Serbia. Ce surprize

10.09.2018 | 20:23
Budescu rezerva Dragus titular Echipa de start a Romaniei in meciul cu Serbia Ce surprize
ADVERTISEMENT

Cosmin Contra este pregătit să schimbe jumătate de echipă pentru meciul cu Serbia din această seară, ora 21:45. Iar una dintre cele mai importante surprize pe care le pregătește selecționerul român este lăsarea pe bancă a lui Constantin Budescu, la fel cum s-a întâmplat și în meciul de debut în Liga Națiunilor împotriva Muntenegrului.

UPDATE, ora 20:08. FANATIK.RO a aflat echipa de start aliniată de Cosmin Contra: 

România (4-2-3-1): Tătăruşanu – Manea, Săpunaru, Bălaşa, Bancu – Anton, Marin – Chipciu, Stanciu, Drăguş – Ţucudean. Antrenor: Cosmin Contra

VEZI MECIUL SERBIA – ROMÂNIA LIVE VIDEO AICI


Deși se anticipa că strategia lui Contra a fost făcută tocmai pentru a-l avea pe Budescu odihnit și titular la Belgrad, se pare că la mijloc au apărut alte lucruri care l-au determinat pe tehnician să-l lase pe bancă diseară pe jucătorul lui Al Shabab.

ADVERTISEMENT

Budescu, rezervă în Serbia – România! Apatia l-a costat postul pe „Budi”

FANATIK.RO a aflat că există două argumente pentru care Contra l-a scos de pe foaia sa cu titulari pe Constantin Budescu. În primul rând modul în care mijlocașul a jucat ultimele 23 de minute ale meciului de la Ploiești cu Muntenegru, când a intrat în locul lui Mitriță. Nicio realizare din partea celui de la care toți așteptau să facă diferența, să inventeze ceva, mai ales după ce adversarii rămăseseră în 10 oameni.

În al doilea rând, amănuntul care a deranjat cel mai mult staff-ul primei reprezentative a fost apatia pe care Budescu a arătat-o în zilele ce au urmat meciului cu Muntenegru și în care s-a pregătit partida extrem de importantă de la Belgrad. Mereu apatic, distrat, cu gândul în altă parte, mult prea lipsit de concentrare.

ADVERTISEMENT
Budescu rezervă în Serbia - România. Mijlocașul l-a dezamăgit pe selecționerul Cosmin Contra prin modul în care s-a prezentat la convocare
Budescu rezervă în Serbia – România. Mijlocașul l-a dezamăgit pe selecționerul Cosmin Contra prin modul în care s-a prezentat la convocare

Această apatie s-a putut observa cel mai bine la antrenamentul oficial dinaintea întâlnirii, când pur și simplu lui Budescu îi era lene să și alerge. A schimbat pase la relanti cu Toșca, dar când s-au comandat sprinturile, Budescu a luat-o din loc în dorul lelii. Lucru pe care l-au observat toți colaboratorii lui Contra.

Contra nu vorbește despre echipă, dar o schimbă aproape toată!

Cosmin Contra a evitat orice fel de discuție despre echipa cu care va începe meciul cu Serbia din această seară, de la ora 21:45, de pe stadionul „Partizan”. La conferința de presă premergătoare întâlnirii, Contra a admis că va face destule schimbări în primul „11”, două dintre ele forțate de accidentările lui Chiricheș și Pintilii.

ADVERTISEMENT

Am încredere în jucători, au demonstrat că își doresc să schimbe ceva. Partitura pe care o vom alege va încerca să o pună în dificultate pe a Serbiei. Am speranțe că vom reuși. Dacă vă spun acum partitura tactică, nu voi putea să îi mai surprind. O să vedeți la meci!”, a declarat Contra.

Pereche inedită de închizători în Serbia – România

FANATIK.RO are mai multe detalii despre modul în care Contra vrea să înceapă meciul de la Belgrad. Vor fi minim 4 schimbări în primul 11 față de meciul cu Muntenegru. Iar acestea se referă la înlocuitorul lui Chiricheș, carec va fi Bălașa, la perechea de închizători, una inedită și la vârful de careu, Țucudean pregătindu-se să intre din primul minut în locul lui Keșeru.

ADVERTISEMENT

Perechea de închizători va fi, cel mai probabil, Răzvan Marin – Paul Anton, una inedită, care nu a mai jucat împreună la echipa națională. Primul revine după suspendare, al doilea intră și pentru că Pintilii s-a accidentat, dar și pentru că Stanciu urmează să fie urcat în spatele vârfului, de unde dispare Maxim și nu și-a făcut loc… Budescu.

S-a mai analizat în cursul ultimelor zile și oportunitatea intrării de la început a lui Cristi Manea în locul lui Benzar, care nici el nu a făcut un meci prea bun cu Muntenegru, dar Contra se gândește foarte serios să nu schimbe, totuși, atâtea piese pe linia de fund. Ținând cont că schimbă și mijlocașii de acoperire, din cei 6 care au început meciul de la Ploiești, fundași plus închizători, schimbă măcar 3. Ceea ce e foarte mult!

Vom avea o formulă destul de defensivă pe „Partizan”, dar extrem de agresivă. Ceea ce își și propune selecționerul.

Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Bălașa, Bancu – Marin, Anton – Chipciu, Stanciu, Mitriță – Țucudean.

ADVERTISEMENT