News

Bufetierele de la Transelectrica au luat prime de 6.000 de lei, în decembrie. Explicațiile companiei de stat

Compania de stat Transelectrica a acordat prime uriașe angajaților, la sfârșitul lui 2023. Reprezentanții societății spun că acestea au venit ca urmare a nivelului de implicare.
04.01.2023 | 11:23
Bufetierele de la Transelectrica au luat prime de 6000 de lei in decembrie Explicatiile companiei de stat
Prime uriașe acordate la sfârșit de an la compania de stat Transelectrica / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Transelectrica, companie națională aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, a acordat prime mari și discreționare, la sfârșitul anului trecut.

Șoferii de la Transelectrica, prime de 10.000 de lei

Doar 22% din totalul angajaților companiei au beneficiat de sume suplimentare, în luna decembrie, iar valoarea primelor a fost între 200 și 20.000 de lei, brut.

ADVERTISEMENT

Modul în care s-au împărțit primele printre angajații companiei pare ciudat, cel puțin la prima vedere.

Astfel, cele două angajate cu funcția de bufetier au primit prime de 6.000 de lei, cu mult mai mult decât un șef serviciu, care s-a mulțumit cu 500 de lei. Pe de altă parte, cinci șoferi de la Transelectrica au primit prime de 10.000 de lei, în luna decembrie, potrivit Economica.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari prime au fost acordate consilierilor

Tot 10.000 de lei a primit și un expert în comunicare de la Transelectrica, în timp ce un consilier juridic a fost recompensat cu 11.000 de lei.

Cea mai mare primă, 20.000 de lei, a fost acordată unui consilier de specialitate, iar un alt consilier, de guvernanță corporativă a primit o bonificație de 15.000 de lei. Dispecerii s-au mulțumit cu o primă de ”doar” 1.000 de lei, adică de 10 ori mai puțin decât un șofer.

ADVERTISEMENT

Transelectrica a motivat valoarea primelor prin performanțele și realizările pe termen lung pe care compania le-a obținut ”prin implicarea și dedicarea extraordinară a unor angajați”.

Transelectrica: ”Sistemul de recompensare nu este unul atractiv”

Astfel, conducerea companiei a ținut cont de nivelul de responsabilitate, de complexitatea și volumul lucrărilor realizate.

ADVERTISEMENT

”Comparativ cu alte sisteme de remunerare și recompensare a performanței angajaților, aplicabile în alte companii din sectorul energetic din România, sistemul de recompensare aplicabil în Transelectrica nu este unul atractiv, care să creeze un mediu competitiv pe tot parcursului anului.

Astfel încât, utilizarea acestor mijloace de recompensare la finalul anului are rolul de a asigura retenția și de a stimula angajamentul personalului calificat și care a contribuit la obținerea unor rezultate de impact la nivelul Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA”, au precizat reprezentanții Transelectrica.

ADVERTISEMENT