Fotbal international

Video+foto. Şi ei au plâns pe teren ca Gigi Buffon

Gigi Buffon a impresionat o lume întreagă prin lacrimile care îi curgeau pe obraji la finalul meciului Italia - Suedia, care a însemnat finalul său de carieră. Fanatik vă prezintă alţi jucători care au plâns pe teren de de tristeţe sau de bucurie.
15.11.2017 | 00:11
Videofoto Si ei au plans pe teren ca Gigi Buffon

La sfârşitul meciului Italia – Suedia veteranul dintre buturile Italiei, Gigi Buffon, aproape 40 de ani, a izbucnit în lacrimi în faţa camerelor de luat vederi. Era mesajul de rămas bun al un unui mare campion şi totodată al unui om deosebit. Dar reacţia lui Buffon (VEZI VIDEO MAI JOS) nu este singulară şi Fanatik vă prezintă o listă cu numele unor mari jucători care au izbucnit în lacrimi de tristeţe sau de bucurie, pe teren. VEZI GALERIE FOTO

PELE 1958. Avea doar 17 ani cel care, la un loc cu Diego Maradona se bate pentru titlul de cel mai bun jucător all time. A izbucnit în lacrimi la sfârşitul meciului din finala CM, 5-2, cu Suedia, în care a marcat de două ori.

PAUL GASCOIGNE 1990. Semifinala CM din Italia cu Argentina. Prelungiri. Minutul 99, Paul Gascoigne e eliminat pentru un tackling urât, din spate. “Am simţit ce se va întâmpla când arbitrul a dus mâna la buzunar. Buzele mi s-au uscat şi voiam să fug cât mai departe de toţi” – a rememorat Gascoigne.

DAVID SEAMAN 1991 Portarul lui Arsenal a ieşit plângând în hohote după semifinala de Cupa Angliei pierdută cu 3-1 în faţa lui Tottenham.

CARSTEN JANCKER 1999. Finala de neuitat a Ligii Campionilor. Bayern conduce cu 1-0 pe Manchester United până în minutul 90. Apoi, în nici trei minute trofeul trece la englezi, goluri Sheringham şi Solskjaer

CRISTIANO RONALDO 2004. Finala Euro, găzduită chiar de Portugalia. Ca şi meciul de deschidere lusitanii pierd a doua oară, incredibil, în faţa Greciei.

Buffon a completat lista

JOHN TERRY 2008. Finala Ligii Campionilor, afacere sută la sută engleză între Chelsea şi Manchester United. S-a ajuns la lovituri de departajare. John Terry ratează şi trofeul ajunge pe Old Trafford.

MARIO BALOTELLI 2012. Finala Euro Spania – Italia a fost un galop de sănătate pentru iberici. Un 4-0 fără drept de apel, dar prea mult până şi pentru năbădăiosul italian de origini ghaneze.

DAVID BECKHAM 2013. Ultimul meci din carieră pentru Beckham în PSG – Brest. Emoţiile l-au copleşit şi lacrimile au izbucnit la gândul că nu va mai apărea niciodată pe gazon.

LUIS SUAREZ 2014. Uruguayanul avea şanse mari la titlu cu Liverpool, dar de la 3-0 cu Crystal Palace cormoranii au fost egalaţi şi visul s-a spulberat.

DAVID LUIZ 2014. Brazilia a organizat, ca şi în 1950, Mondialul cu gândul de a-l câştiga. Dar, la fel ca în 1950 visul nu s-a împlinit. Luiz a izbucnit în lacrimi după cea mai şocantă înfrângere acasă a Braziliei, 1-7 cu Germania, în semifinală.

XAVI HERNANDEZ 2015. Ultimul meci după 24 de ani petrecuţi la Barcelona pentru cel mai elegant mijlocaş din istoria clubului, înainte de a pleca în Qatar.

LIONEL MESSI 2016. Argentina pierde finala Copa America în faţa Chile, cu Messi ratând de la punctul cu var. “Pentru mine totl s-a terminat la echipa naţională. Nu cred că mă voi mai răzgândi, E dureros să ratezi aşa un trofeu.” Dar, din fericire pentru Argentina şi pentru fotbal Messi s-a răzgândit, a revenit şi va fi prezent vara viitoare în Rusia.

Tags: