Fotbal international

Buffon, schimb de tricouri cu fiul lui Thuram. S-a întâmplat în Guingamp – PSG. Video

19.08.2018 | 08:51
Buffon schimb de tricouri cu fiul lui Thuram Sa intamplat in Guingamp  PSG Video

Cel mai emoţionant moment al meciului Guingamp – PSG 1-3 s-a consumat după ultimul fluier al arbitrului. Parizienii au transpirat enorm pentru cele trei puncte şi dacă nu ar fi fost acest Kylian Mbappe, jucătorul cel mai scump în lume la acest moment pe piaţa de mercato, cine ştie cum s-ar fi încheiat un meci facil înaintea startului, prin prisma uriaşei diferenţe de valoare a celor două loturi. Dar norocul lui Thomas Tuchel s-a numit Mbappe, care a rezolvat problema în ultimele zece minute, marcând două goluri.

Buffon, schimb de tricouri cu fiul lui Thuram. Legendarul portar italian s-a transferat la 40 de ani la PSG, unde are contract pe doi ani
Buffon, schimb de tricouri cu fiul lui Thuram. Legendarul portar italian s-a transferat la 40 de ani la PSG

Descătuşat şi el de acest deznodământ cu happy-end, veteranul dintre buturile campioanei Franţei, portarul Gigi Buffon a trăit un moment cu totul special. La Parma şi la Juventus ani de zile a fost protejat de pericolul creat de atacanţii adverşi de o stâncă de abanos numită Lilian Thuram. Francezul a rezolvat multe dintre situaţiile critice, iar cuplul de fundaşi centrali Thuram – Cannavaro a fost unul dintre cele mai valoroase nu doar din istoria Serie A, ci din cea a sportului rege.

Buffon, schimb de tricouri cu fiul lui Thuram. Marcus joacă atacant la Guingamp

La finalul meciului Guingamp – PSG Gigi Buffon a alergat spre un tânăr jucător din atacul gazdelor, care făcuse destule momente grele defensivei pariziene prin acţiunile sale, până să fie înlocuit în ultimul sfert de oră. L-a îmbrăţişat timp de aproape un minut şi a făcut schimb de tricouri cu acesta. Numele tânărului de 21 de ani este Marcus Thuram şi este unul dintre cei doi fii ai lui Lilian, fostul său coleg de la Parma şi Juventus. Cei doi şi-au continuat apoi drumul împreună spre vestiar, cel mai probabil Gigi dorind să ştie ce mai face fostul său coechipier, alături de care a obţinut multe succese notabile în Italia şi în Europa.

Gigi Buffon swaps shirts with former team-mate Lilian Thuram's son

Woah ?1997: Marcus Thuram is born in Parma while his dad Lilian Thuram and Gianluigi Buffon were club team-mates ??2018: Marcus Thuram and Gianluigi Buffon swap shirts after playing against each other in Ligue 1 ??

Gepostet von BT Sport am Samstag, 18. August 2018

Lilian Thuram a jucat la Parma între 1996 şi 2001, iar apoi a trecut la Juventus, unde a stat timp de cinci ani, ultimul club din carieră fiind FC Barcelona până în 2008. La 36 de ani, după Euro 2008, Thuram nu avea de gând să lase fotbalul, care a fost timp de 17 ani casa sa, dar după ce a semnat cu PSG la controlul medical s-a constat că avea o afecţiune la inimă şi la sfatul doctorilor a decis să îşi încheie cariera. Marcus este primul născut dintre cei doi băieţi avuţi cu prima soţie, Sandra. Celălalt este Kephren, care are 17 ani. Marcus este născut la Parma.

Lilian Thuram a devenit un activ luptător împotriva rasismului

Lilian Thuram a lăsat sportul şi s-a apucat de politică, devenind un foarte activ militant împotriva rasismului. A întreprins în acest sens foarte multe acţiuni de notorietate inclusiv pe plan internaţional, cea mai celebră fiind pe perioada mandatului ca preşedinte al Franţei al lui Nicolas Sarkozy, când la un meci Franţa – Italia a adus pe cheltuiala sa pe stadion 48 de persoane dintr-o locaţie pentru imigranţii de culoare din Paris.

Thuram a participat rar, după ce s-a lăsat de fotbal, la meciurile de old-boys ale lui Juventus sau ale Barcelonei, motivul fiind doar strict de natură medicală. Pentru a fi mai sigur că nu se află în nici un pericol cu inima el a apelat, la sfatul doctorilor, şi la tehnologia modernă, montându-şi stenturi, cale fluidizează circulaţia sanguină a inimii.