News

„Bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor”. Lia Olguța Vasilescu clarifică situația legislativă

23.02.2021 | 15:59
Bugetarii trebuie sa primeasca bani in locul voucherelor Lia Olguta Vasilescu clarifica situatia legislativa
ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu anunță că bugetarii trebuie să primească bani în locul voucherelor de vacanță, conform legii.

Anunțul fostului ministru al Muncii vine în contextul în care Guvernul Cîțu a anunțat că nu va mai acorda aceste vouchere în anul 2021.

ADVERTISEMENT

Voucherele de vacanță erau cuprinse în sporul de 30% pe care bugetarii îl aveau de încasat, drept pentru care oamenii trebuie să primească bani în schimb, susține Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu anunță că bugetarii trebuie să primească bani pentru vouchere

Să vă spun ceva de voucherele de vacanță, despre care nu a vorbit nimeni până acum. Să știți că voucherul de vacanță era prins în sporul de 30% pe care îl luau bugetarii”, a anunțat Lia Olguța Vasilescu, potrivit Antena3.

ADVERTISEMENT

„Au eliminat voucherul de vacanță, în mod normal dacă merg pe lege trebuie să asigure oamenilor sumele respective de bani în locul voucherului de vacanță.

Și atunci întrebarea este: ‘Ce se urmărește, numai să omori HoReCa?’

Noi am introdus voucherul de vacanță să salvăm turismul din România. În doi ani de când s-a introdus voucherul de vacanță turismul a asigurat 45.000 de locuri de muncă, astea se pierd când nu mai este voucherul de vacanță”, a completat Lia Olguța Vasilescu.

ADVERTISEMENT

Conform Olguței Vascilescu, Raluca Turcan nici măcar nu a citit legea și nu știe ce are de făcut. Potrivit articolului 25 din Legea 153/2017, ordonatorul de credite nu poate să dea mai mult de 30% sporuri în total, însă nu prevede ca un bugetar nu ar putea încasa sporuri mai mari.

„Ministerul Sănătății, toate spitalele pot să aibă ce sporuri vor, nu au voie să aibă peste 30% sporuri. Așa e în legea salarizării. Părerea mea e că nici măcar nu au citit legea”, a concluzionat Olguța Vasilescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT