News

Bugetul Capitalei va fi votat de consilerii USR PLUS. Nicușor Dan: „Nu este un buget perfect”

07.05.2021 | 09:52
Bugetul Capitalei va fi votat de consilerii USR PLUS Nicusor Dan Nu este un buget perfect
ADVERTISEMENT

Bugetul Capitalei ar putea fi adoptat în cursul acestei zile, a anunțat primarul general, Nicușor Dan. Acesta a dezvăluit că discuții din ziua precedentă au fost fructuoase, iar acum bugetul este într-o formă agreată de toate părțile.

Bugetul Capitalei, votat vineri de consilierii USR PLUS

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat vineri dimineață că bugetul pentru București a fost ajustat și s-a ajuns la o formă pe care o acceptă toată lumea. Atât miercuri, cât și joi au avut loc discuții referitoare la buget, iar acum primarul anunță că s-a ajuns la un acord.

ADVERTISEMENT

„Discuțiile de joi seară privind bugetul Capitalei au înregistrat progresele sperate. Am convenit o serie de ajustări la proiectul de buget, ajungând astfel la o formă acceptată de toată lumea”, spune Nicușor Dan.

Totodată, Nicușor Dan spune că acesta „nu e un buget perfect”, dar a anunțat că acesta vizează mai multe proiecte de investiții în Capitală. El a mai transmis și că în orele următoare poate avea loc o ședință a Consiliului General, pentru a vota bugetul.

ADVERTISEMENT

„Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare. Susțin de aceea sporirea solidarității în coaliție, dar și realism maxim în privința chestiunilor dificile.

Mulțumesc liderilor și reprezentanților USR PLUS, PNL și PMP pentru contribuția la găsirea unei soluții. E posibilă convocarea în următoarele ore a unei ședințe de Consiliu General, în care vom supune din nou la vot proiectul de buget, cu modificările agreate”, a transmis Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Corvoada bugetului pentru Capitală se încheie vineri

După mai multe zile în care au avut loc discuții referitoare la buget, ziua de vineri pare a fi cea în care se pune capăt acestei corvoade politice. Dialogul de miercuri a fost unul echilibrat, anunța primarul.

„A fost un dialog echilibrat, în care am căutat căi de a rezolva lucrurile în interesul bucureştenilor. În numele USR PLUS, Vlad Voiculescu a solicitat noi date tehnice cu privire la buget, urmând ca în următoarele 24 de ore, în cadrul organizaţiei, să se facă o nouă analiză, astfel încât să ne apropiem cu toţii de o soluţie. Discuţiile vor continua mâine seară (n.r.joi) şi sper să ajungem cât mai curând la un acord, ţinând cont atât de priorităţile comune, cât şi de constrângerile momentului” , a spus primarul Nicuşor Dan.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a fost „uluit” că bugetul de a fost adoptat încă de la primele discuții și s-a arătat nemulțmuit de felul în care au decurs negocierile.

„Sunt uluit. Am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, ele au discutat între ele pe această propunere de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Toate discuțiile care trebuia să aibă loc au avut loc și au fost extrem de civilizate”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT
Tags: