Fotbal intern

Bugetul CFR-ului pentru sezonul 2018-2019. Ardelenii au la dispoziţie o sumă uriaşă

01.08.2018 | 20:08
Bugetul CFRului pentru sezonul 20182019 Ardelenii au la dispozitie o suma uriasa

S-a aflat ce buget are CFR Cluj pentru sezonul 2018-2019 din Liga 1 Betano. Marius Bilaşco, oficialul campioanei României, susţine că ardelenii antrenaţi de Antonio Conceicao nu vor avea probleme financiare, chiar dacă se califică sau nu în turul III preliminar al Champions League.

Marius Bilaşco, oficialul formaţiei CFR Cluj, susţine că ardelenii nu mai au datoriile din sezonul 2017-2018, iar decizia de a-l lăsa pe Kevin Boli să se transfere la Guizhou Hengfeng Zhicheng F.C  pentru suma de 2.500.000 de euro a contat foarte mult pentru bugetul pe care CFR Cluj îl are în această ediţie.

Bugetul CFR-ului pentru sezonul 2018-2019

Mai mult, Marius Bilaşco stă foarte bine din punct de vedere al sponsorilor, care în sezonul 2017-2018, atunci când CFR Cluj a câştigat titlul Ligii 1 Betano, au lipsit. Astfel, oficialul ardelenilor a dezvăluit că au la dispoziţie între 10 şi 12 milioane de euro.

”Deja, în comparţie cu anul trecut, unde s-au plătit nişte datorii, anul ăsta nu mai sunt acele datorii, s-a făcut şi un transfer destul de important, Boli. Practic, cred că deja jumătate din buget este asigurat. Clubul CFR, pe partea de sponsori stă foarte bine, care anul trecut au lipsit, nu au existat. (n.r. întrebat dacă bugetul pentru acest sezon este de 15 milioane de euro) Nu, undeva între 10 şi 12 milioane de euro”, a dezvăluit Marius Bilaşco pentru Telekom Sport.

Ce mutări a făcut CFR în această vară

În perioada de mercato din vara anului 2018, CFR Cluj i-a transferat pe: Andrei Radu (Aris Limassol), Mate Males (HNK Rijeka), Adam Lang (Dijon), Giuseppe De Luca (Virtus Entella), Robert Ndip Tambe (Adana Demispor). Oficialii din Gruia au decis s[ renunţe la jucători precum: Kevin Boli (Guizhou Hengfeng), Marius Coman (U Cluj), Srdjan Luchin (FC Viitorul Constanţa), Gabriel Dodoi (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Alexandru Vlad (FC Voluntari), Bryan Nouvier (Sepsi OSK Sfântu Gheorghe), Laurenţiu Rus (CSM Politehnica Iaşi) şi Gilvan Souza Correa (Atletico Clube Goianiense).

A vrut să-i vândă pe Omrani şi Ţucudean în China

CFR Cluj a vrut în perioada de mercato din această vară să-l vândă pe Billel Omrani la Guizhou Hengfeng Zhicheng F.C. Ardelenii au negociat cu echipa antrenată de Dan Petrescu, antrenorul alături de care au câştigat titlul în sezonul 2017-2018, şi au cerut 3.000.000 de euro. Chinezii erau dispuşi să ofere în schimbul atacantului francez 2.500.000 de euro. În ultima zi de transferuri în China, George Ţucudean a apărut pe lista de transferuri a asiaticilor, dar vârful care a trecut pe la FC Viitorul Constanţa, FC Dinamo Bucureşti şi FCSB, a refuzat să plece de la CFR Cluj.

Alex Ioniţă e la un pas de Craiova

Alex Ioniţă este un alt jucător care şi-a făcut bagajele în această vară pentru a pleca. Internaţionalul român în vârstă de 23 de ani este dorit de CS Universitatea Craiova, iar Neluţ Varga, patronul campioanei României, cere 1.500.000 de euro ca să accepte să se despartă de atacant, sumă acceptată de Mihai Rotaru, finanţatorul echipei din Bănie. Negocierile dintre cele două părţi sunt destul de avansate, dar problemele au apărut când a venit vorba de salariul jucătorului. Alex Ioniţă ar dori 25.000 de euro pe lună de la gruparea din Craiova, dar patronul Mihai Rotaru nu vrea să rupă vestiarul, în condiţiile în care cei mai bine plătiţi jucători din Bănie câştigă 12.000 de euro.