News

Bugetul pe 2021, dezbătut de Parlament. Aviz favorabil pentru SPP și STS. Update

25.02.2021 | 16:45
Bugetul pe 2021 dezbatut de Parlament Aviz favorabil pentru SPP si STS Update
Liber angajărilor la stat. Parlamentul a deblocat posturile vacante din administrația publică. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Parlamentul începe joi, 25 februarie, dezbaterea proiectelor legii bugetului de stat și legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.


UPDATE, 16:47 / Aviz favorabil pentru bugetul Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) şi cel al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) din partea Comisiilor de apărare din Camera Deputaţilor şi Senat.

ADVERTISEMENT

Conform proiectului de buget postat pe pagina Camerei Deputaţilor, bugetul STS pe anul acesta este de 622.198.000 de lei, în scădere faţă de anul trecut, iar al SPP de 401.646.000 de lei, în creştere faţă de 2020.

Cele două comisii au avizat favorabil şi bugetele MAI, MApN şi Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14.37 / Bugetul Ministerului Educaţiei pe anul 2021 a fost avizat favorabil fără amendamente, de comisiile parlamentare de specialitate.

S-au întrunit 21 de voturi “pentru” şi 12 voturi “împotrivă”. Sorin Cîmpeanu a comentat: „Avem pentru învățământ în acest an o sumă de 39,6 miliarde lei. Este, în valoare absolută, cea mai mare alocare bugetară a educației. Sigur că da, procentual se înregistrează o ușoară scădere față de anul trecut. Este necesară o precizare. Tot acest buget este făcut fără contribuția pe care educația o poate primi din partea Planului Naţional de Redresare și Reziliență, o contribuție esențială pentru reforma în educație”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14:09 / Bugetul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pe 2021 a primit aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare de cultură reunite, cu 12 voturi “pentru” şi 7 “împotrivă”.

Același lucru s-a întâmplat și cu Bugetul TVR pe 2021, care a primit aviz favorabil cu 13 voturi voturi “pentru” şi 7 “împotrivă”.

ADVERTISEMENT

Până la ora 16:00 au fost programate 21 de ședințe în care comisiile trebuie să avizeze diverse bugete.


UPDATE, 13.48 /  Bugetul Ministerului Culturii a fost avizat favorabil cu 12 voturi “pentru” şi 7 “împotrivă”.

Bugetul propus este de 935.079.000 de lei, reprezentând o creştere de 11,71% faţă de cel de anul trecut, după cum a precizat ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.


UPDATE, 13.45 /  Bugetul Academiei Române a fost avizat favorabil,  în Comisiile parlamentare reunite pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport. S-au întrunit 23 de voturi “pentru” şi 11 “împotrivă”.

De asemenea, a fost avizat favorabil și bugetul MAI,  de comisiile de apărare.  Comisiile de apărare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil bugetul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) pe acest an.

Bugetul propus pentru MAI pe 2021 este de 21.546.618.000 de lei, în creştere faţă de anul trecut.


Guvernul a transmis marți Legislativului cele două proiecte de lege, astfel că deputații și senatorii pot depune amendamente la proiecte până joi dimineață la ora 10.

Acestea vor fi centralizate până la ora 12 și vor fi transmise comisiilor parlamentare, după care vor urma ședințele comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaților și Senatului pentru examinarea și depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanțe și bănci.

Parlamentul a început dezbaterea bugetului pe 2021

Conform calendarului de dezbatere, în intervalul 14-16 vor avea loc dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanțe și bănci.

Până sâmbătă, 27 februarie, la ora 14, sunt prevăzute dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, conform Hot News.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că partidul său va susține noul buget, însă este de așteptat ca cei din PSD să pregătească o mulțime de amendamente.

În Biroul Executiv am luat decizia, în unanimitate, de a susține legea bugetului în forma în care va fi adoptată de guvern. Noi am formulat propuneri împreună cu colegii parlamentari și primari. Unele au fost adoptate, altele nu”, a transmis liderul PNL.

„În ceea ce priveşte legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale, Guvernul se va întruni într-o şedinţă în cursul acestei seri pentru a adopta forma finală, după avizul Consiliul Legislativ.

Se ştie că a venit abia în cursul zilei de astăzi avizul Consiliului Legislativ şi, procedural, chiar dacă nu există o modificare a legii bugetului de stat în urma avizului Consiliului Legislativ, trebuie practic adoptat bugetul în urma avizului Consiliului Legislativ.

Cel mai probabil, legea bugetului de stat şi legea asigurărilor sociale de stat vor fi trimise în cursul zilei de mâine către Parlament, imediat ce vor ajunge la Parlament.

Împreună cu doamna Anca Dragu, preşedintele Senatului, vom decide convocarea Birourilor permanente reunite pentru stabilirea calendarului de dezbatere a celor două legi extrem de importante pentru România”, a declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT
Tags: