Fotbal intern

Bugetul pentru stadionul Rapid a fost depăşit, deşi nu s-a început construcţia

21.08.2018 | 19:53
Bugetul pentru noul stadion Rapid a fost depăşit

Bugetul pentru stadionul Rapid a fost depăşit, deşi nu s-a început construcţia. Arena din Giuleşti a fost prezvăzută iniţial să aibă 12.374 de locuri, ulteriori s-a urcat la 14.000, mult mai puţin decât a propus FRF (Federaţia Română de Fotbal)  care îşi dorea 18.000.

Costul noului stadion pe care se vor antrena echipele care vor veni în România pentru Euro 2020 este de 26 de milioane de euro, în condiţiile în care Arcul de Triumf, o altă arenă care trebuie să fie gata pentru turneul final, va avea 8.000 de scaune şi va costa 27 de milioane de euro.

Bugetul pentru stadionul Rapid a fost depăşit

În aceste momente nu se ştie cum s-a reuşit depăşirea bugetului, în condiţiile în care nu s-a început lucrările la noul stadion, ca să poată apărea probleme care nu au fost luate în calcul la începutul proiectului, este anunţul făcut de o emisiune de sport din România.

Detalii despre cele patru stadioane pentru Euro 2020:

  1. Stadionul Steaua – o să fie construit de la zero şi va avea 30.000 de locuri şi o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi. Construcţia arenei din Ghencea va costa peste 60 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este martie 2020. Startul construcţiei ar trebui să înceapă miercuri, 22 augsut, dar s-a amânat cu o săptămână, atunci când va începe demolarea actualului stadion.
  2. Stadionul Arcul de Triumf – o să aibă 8.000 de locuri şi o să fie reconstruit parţial. Acesta va ocupa 17.126 de metri pătraţi, iar lucrările vor costa 27 de milioane de euro. Termenul de finalizare este martie 2020.
  3. Stadionul Rapid – va avea 14.000 de locuri, deşi FRF şi-a dorit ca acesta să aibă 18.000 şi va costa nu mai puţin de 26 de milioane de euro. Termenul de finalizare: martie 2020. Se va moderniza pista de atletism, sălile de sport şi de atletism.
  4. Stadionul Dinamo – noua arenă din “Ştefan cel Mare” va avea 18.000 de locuri şi va fi amplasat pe locul Velodromului. Nu a fost anunţat termenul de finalizare.

Ce dotări va avea complexul din Giuleşti

CITEŞTE ŞI:

  • Cade transferul lui Dan Nistor? PCH: “Dacă-l daţi la Steaua, vă rupem picioarele şi vouă, şi lui”
  • Mangia, criză de nervi la vestiare. A ameninţat arbitrul

Suprafaţa de joc a stadionului Rapid va avea o lungime de 105 metri şi o lăţime de 68 de metri şi este prevăzut cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă. Complexul va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi (28 de locuri), spaţii administrative, spaţii dedicate publicului (magaine, zone food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (70 de locuri).

Complexul va beneficia de spaţii pentru mass media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.) şi spaţii pentru VIP. Durata de realizare a obiectivului este de 21 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 121,13 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministrului Dezvoltării Ragionale şi Administraţiei Publice şi Ministerului Transporturilor (aceasta din urmă fiind, prin Clubul Sportiv Rapid, şi beneficiarul obiectivului de investiţii).

Pe arena din Giuleşti a jucat în sezonul 2017 – 2018 Academia Rapid, echipă care a evoluat în Liga a 4-a şi care s-a promovat în Liga 3, după ce a trecut cu biro de principala contracandidată CSA Steaua.

Tags: