Fotbal intern

Bujor Hălmăgeanu, fostul antrenor de la Steaua, a murit la 77 de ani

23.11.2018 | 13:14
Fostul jucător și antrenor al echipei Steaua București, Bujor Hălmăgeanu, a murit la vârsta de 77 de ani

Fostul jucător și antrenor al echipei Steaua București, Bujor Hălmăgeanu, a murit vineri la vârsta de 77 de ani. Cauzele decesului fostului internațional român nu sunt cunoscute, dar a avut o boală din cauza căreia i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân și respiraţia lui era la o treime din randamentul normal.

Bujor Hălmăgeanu s-a născut la 14 februarie 1941, la Timișoara, și și-a început cariera la Politehnica. După trei ani, fundașul a fost transferat la Steaua București, acolo unde a înregistrat cele mai mari succese. Cu formația ”roș-albastră” a câștigat un titlu de campion (1968) și șase Cupe ale României (1962, 1966, 1967, 1969, 1970, 1971).

Bujor Hălmăgeanu într-o poză alături de celebrul fotbalist brazilian Pele
Bujor Hălmăgeanu într-o poză alături de celebrul fotbalist brazilian Pele

A murit fostul antrenor al Stelei, Bujor Hălmăgeanu

După 12 ani petrecuți la Steaua București, Bujor Hălmăgeanu a fost împrumutat pentru un sezon la Petrolul Ploiești, iar apoi a mers și și-a încheiat cariera de fotbalist la Dinamo Slatina. El a evoluat în peste 200 de meciuri în prima divizie, iar la echipa națională a României a fost selecționat de 17 ori.

Fostul jucător și antrenor de la Steaua București, Bujor Hălmăgeanu, care a murit la vârsta de 77 de ani, și-a început cariera de tehnician la ASA Mizil, după care a trecut la ASA Târgu Mureș. În 1991, el a devenit antrenorul Stelei București, iar trei ani mai târziu a ajuns pe banca tehnică a formației Dacia Unirea Brăila. După această experiență el a părăsit scena fotbalistică.

Bujor Hălmăgeanu a jucat pentru naționala României în preliminariile Campionatului Mondial din 1970, dar a ratat prezența la turneul final din Mexic din cauza unei accidentări.