News

Bulgaria a interzis intrarea în țară a străinilor din afara UE, precum și a cetățenilor europeni din țările sever afectate

07.04.2020 | 11:00
Bulgaria a interzis intrarea in tara a strainilor din afara UE precum si a cetatenilor europeni din tarile sever afectate
ADVERTISEMENT

Bulgaria a interzis accesul pe teritoriul național a cetățenilor străini care provin din țările din afara Uniunii Europene, precum și a celor ce provin din 12 state ale UE, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Bulgarii interzic sosirile din țările afectate

Țările UE ai căror cetățeni nu mai pot intra pe teritoriul bulgar sunt cele mai sever afectate de epidemia de coronavirus sunt: Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Germania, Olanda, Elveţia, Austria, Belgia, Islanda, Liechtenstein şi Luxemburg.

ADVERTISEMENT

Interzic temporar intrarea pe teritoriul bulgar a tuturor cetăţenilor din ţări terţe, pe la toate punctele de trecere a frontierei, pe cale aerului, maritimă, feroviară şi auto”, a anunțat ministrul bulgar al Sănătății.

Pe de altă parte, li se va permite reîntoarcerea în țară a cetățenilor bulgari aflați în străinătate, precum și a străinilor care au primit deja drept de rezidență, indiferent de cetățenia lor.

ADVERTISEMENT

Măsura autorităților bulgare prevede și excepții stabilite pe categorii profesionale. Astfel decizia nu îi vizează pe medici, lucrătorii sociali, echipajele de transport, oficialii guvernamentali şi lucrătorii sezonieri în agricultură.

În continuare vor putea să tranziteze teritoriul național cetățenii din Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Turcia și Uniunea Europeană care vor să se întoarcă în țările de origine.

ADVERTISEMENT

Bulgaria a intrat în stare de urgență la mijlocul lunii martie când autoritățile au dispus închiderea şcolilor, restaurantelor şi barurilor şi a restricţionat deplasările între oraşe.

Decizia de instaurare a stării de urgență a fost luată cu unanimitate de voturi în Parlamentul de la Sofia imediat după ce autoritățile au anunțat primul deces survenit din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT

Un număr de 549 de bulgari s-au infectat cu coronavirus şi 22 au murit, precizează Reuters.

Tags: