Life

Bulgaria, lovitură totală pentru litoralul românesc. Aplicație pentru plata șezlongurilor și a umbrelelor

Bulgaria ia fața plajelor din România. Autoritățile pregătesc o aplicație pentru achiziționarea de șezlonguri și umbrele.
23.05.2023 | 16:36
Bulgaria lovitura totala pentru litoralul romanesc Aplicatie pentru plata sezlongurilor si a umbrelelor
Bulgaria ia fața plajelor din România. Autoritățile pregătesc o aplicație pentru achiziționarea de șezlonguri și umbrele. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Țara vecină cu noi, condusă de Rumen Radev, are o lovitură totală pentru litoralul românesc. Politicienii vorbesc despre o aplicație pentru plata șezlongurilor și a umbrelelor pentru sezonul estival care va începe în curând.

Bulgaria ia fața plajelor din România. Autoritățile pregătesc o aplicație pentru achiziționarea de șezlonguri și umbrele

Bulgaria ia fața plajelor din România, asta după ce autoritățile au anunțat că pregătesc o aplicație pentru achiziționarea de șezlonguri și umbrele folosite pe plajă pe turiști. Soluția va fi introdusă de la 1 iunie 2023.

ADVERTISEMENT

În felul acesta oamenii care ajung în țara vecină vor putea să plătească online, măsura fiind luată pentru a elimina temerile apărute în urma pandemiei privind contactul uman. Concret, administratorii plajelor s-au adaptat situației actuale.

Prețurile pentru umbrele și șezlonguri au fost deja stabilite în Bulgaria. Acestea vor varia în funcție de locurile de la malul Mării Negre unde doresc să ajungă turiștii. Mai exact, sumele vor porni de la 0,36 și 1,20 leva și pot ajunge până la 15 leva (aproximativ 37 de lei).

ADVERTISEMENT

„Din câte știu, aplicația va fi similară celor pentru rezervarea online a biletelor pentru stadioane sau filme. La fel ca și plata camerelor de hotel prin alte tipuri de aplicații. Va fi la fel de rapid, ușor și simplu de utilizat. 

Perspectiva că umbrelele și șezlongurile vor fi rezervate este greșită. Acestea vor fi plătite direct. Soluția creată nu va oferi posibilitatea rezervării șezlongurilor, ci doar plata online a acestora.

ADVERTISEMENT

Mai punem la socoteală și faptul că turiștii își calculează din ce în ce mai mult bugetul, iar online poate fi ușor de urmărit”, a declarat Simeon Tsvetkov, reprezentant al Asociației pentru Dezvoltarea Managementului Activităților pe Plajă, pentru novinite.com.

Bulgaria, vizitată de peste 4,5 milioane de turiști

Bulgaria așteaptă să fie vizitată anul acesta de peste 4,5 milioane de turiști. Estimările au fost realizate de Ministerul Turismului de la Sofia care susține că rezervările din 2023 sunt mai multe decât în sezonul anterior.

ADVERTISEMENT

Turiștii vor aduce țării venituri de cel puțin 4,5 miliarde de leva, adică aproximativ 2,25 miliarde de euro, după cum vehiculează experții din domeniu. Peste 2 milioane de oameni vor alege, cu siguranță, sejururi cu cazare inclusă.

ADVERTISEMENT
Tags: