Fotbal international

Bulgaria – Ungaria 1-3, în semifinala barajului de calificare EURO 2021. Maghiarii se califică în finala pentru Euro care se dispută la Budapesta

08.10.2020 | 23:20
Bulgaria  Ungaria 13 in semifinala barajului de calificare EURO 2021 Maghiarii se califica in finala pentru Euro care se disputa la Budapesta
ADVERTISEMENT

Ungaria câștigă cu scorul de 3-1 pe terenul Bulgariei și este la un singur pas de calificarea la Euro 2021. Finala pentru turneul de anul viitor se va disputa în luna noiembrie la Budapesta, împotriva Islandei. 

Maghiarii au marcat prin Orban, Kalmar și Nikolics, un meci în care au fost avantajați și de deciziile VAR prin care le-au fost refuzate două lovituri de pedeapsă bulgarilor. Yomov a închis tabela în minutul 90.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ungaria are șansa de a merge din nou la turneul final, după ce în 2016 au reușit să ajungă până în optimile de finală.


LIVE VIDEO

Bulgaria – Ungaria 1-3 (Yomov 90 / Orban 17, Kalmar 47, Nikolics 75) VEZI VIDEO

Min. 90. GOOOL Bulgaria! Yomov înscrie golul de onoare al bulgarilor în minutul 90

Min. 75. GOOOOOOOL Ungaria! Nikolics înscrie cu capul din centrul careului și califică Ungaria în finala de la baraj

ADVERTISEMENT

Min. 57. Momente incredibile în Bulgaria! Arbitrul a acordat penalty, iar cu câteva momente înainte ca bulgarul să execute lovitura de pedeapsă a intervenit arbitrajul video, iar lovitura liberă a fost mutată în afara careului. Decarul Kraev a trimis peste poartă.

Min. 47: GOOOOOOL Ungaria! Kalmar mărește avantajul și maghiarii sunt aproape de finala barajului

PAUZĂ! După primele 45 de minute, maghiarii conduc cu 1-0 în Bulgaria și sunt favoriți la calificarea în finala pentru Euro

ADVERTISEMENT

Min. 17. GOOOOOOL Ungaria! Orban marchează în urma unui corner. Foarte modestă apărarea bulgarilor la această fază

Start de meci la Sofia!

Echipele de start: 


Stoicikov vede Bulgaria echipa care va merge la EURO 2020

Meciul de la Sofia se anunţă unul deschis oricărui rezultat. Fiecare dintre cele două naţionale poate invoca argumentele sale. Bulgaria este o echipă care pe teren propriu arată un angajament total, fiecare metru de teren fiind considerat adevărată tranşee în faţa adversarului. Ungaria pare a avea ceva mai multă calitate tehnică dar nu în aşa măsură încât să spui că este clar favorită.

ADVERTISEMENT

Fostul Balon de Aur, Hristo Stoicikov, a injectat recent un masiv rezervor de oxigen moral connaţionalilor săi declarând că nu îşi face nici un fel de grijă asupra faptului că naţionala ţării sale va fi cea care va merge la turneul final al EURO 2020, competiţie amânată de pandemia de coronavirus pentru vara viitoare.

Ambele ţări au avut generaţiile lor de aur

Din păcate însă pentru vecinii noştri de la sud pe teren nu va fi nici Stoicikov, nici foştii lui colegi din generaţia lor de aur de la Mondialul american 1994, unde Bulgaria reuşea performanţa vieţii, să joace pentru medalia de bronz cu Suedia, învingătoarea noastră norocoasă din sferturile de finală.

E drept că nici vecinii de la vest nu au cum să trimită faimoasa echipă din anii 50 –  60 ai secolului trecut, în frunte cu Puskas şi Hidekguti, care bătea RFG în grupele CM din Elveţia cu 7-3 şi după ce avea 2-0 după numai 18 minute pierdea incredibil finala în faţa aceluiaşi adversar!

Atât Bulgaria cât şi Ungaria varianta 2020 sunt departe de tot de acele generaţii, cu jucători care nu au nici măcar pe sfert din valoarea lor şi principalele arme aruncate în luptă sunt angajament fizic total, în oarecare măsură disciplină tactică şi o partitură preponderent defensivă.

Un alt brazilian va îmbrăca tricoul Bulgariei

Bulgaria, pregătită de Giorgi Dermendjiev, îl va avea în teren pe Cicinho, brazilianul naturalizat, al treilea după Marcelinho şi Wanderson. Va fi prezent şi mijlocaşul Kiril Despodov, adus în ultimele ore de mercato de Ludogoreţ de la Cagliari sub formă de împrumut şi care a avut cu puţin timp în urmă COVID 19.

Posibilul unsprezece al Bulgariei poate arăta astfel: Georgiev – Cicinho, Nedyalkov, Dimitrov, Velkovski –  Kostadinov, Despodov (Malinov) –  Karagaren, Nedelev, Ivanov –  Kraev.

Ungurii, lipsiţi de cel mai important om pe motiv de COVID 19

Ungaria, care îl are pe bancă pe italianul Marco Rossi, plăteşte şi ea tribut coronavirusului. va fi lipsit de cel care este considerat noua stea a fotbalului din Ungaria, Dominik Szoboszlai, jucătorul lui Salzburg, care se află în izolare. Szoboszlai este autorul fantasticului gol marcat în Liga Naţiunilor de la 30 de metri, din lovitură liberă, prin care a fost învinsă Turcia în deplasare.

Posibilul unsprezece al Ungariei arată astfel: Gulacsi –  Lang, Orban, Attila Szalai, Fiola – Nagy, Siger –  Holender; Nikolic, Sallai – Adam Szalai. La casele de pariuri Ungaria are cotă 2,20 la victorie iar Bulgaria 3,60.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: