Fotbal international

Bulgarii de la Ludogoreț intră în competiție pentru Ianis Hagi. Ar fi cel mai scump transfer din istoria fotbalului de la sud de Dunăre

08.05.2020 | 19:12
Bulgarii de la Ludogoret intra in competitie pentru Ianis Hagi Ar fi cel mai scump transfer din istoria fotbalului de la sud de Dunare
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi este un jucător care are căutare în această vară. Evoluțiile internaționalului român la Glasgow Rangers, chiar dacă au fost puține, pentru că a venit pandemia de coronavirus și a închis sezonul, au atras atenția mai multor cluburi.

Ianis Hagi, alături de Cosmin Moți, Claudiu Keșeru și Dragoș Grigore

În mod cu totul neașteptat în cursa pentru semnătura lui Ianis Hagi a mai apărut o candidată, de la un club unde românii sunt de-a dreptul legende.

ADVERTISEMENT

Este vorba de campioana ultimilor opt ani din Bulgaria, Ludogoreț Razgrad, la care joacă trei internaționali români, Cosmin Moți, Claudiu Keșeru și Dragoș Grigore.

Ar fi record nu doar pentru club, ci și pentru fotbalul bulgar

Primii doi sunt adevărate simboluri ale alb-verzilor, Moți semnând ca și Keșeru prelungirea contractului, ceea ce înseamnă că va sta până la 38 de ani. Keșeru e golgeterul all time al echipei.

ADVERTISEMENT

Lângă aceste monumente în lotul lui Ludogoreț patronul clubului vrea să îl aducă pe Ianis Hagi, pentru care este dispus să ofere celor de la Genk, proprietarii jucătorului, suma de 4 milioane euro, ceea ce ar însemna un record de transfer pentru fotbalul din Bulgaria.

Ziarișii de la Sportal.bg sunt sceptici

Publicatia Sportal scrie despre sansele mici pe care le are Ludogoreț ca transferul sa se realizeze din cauza sumei mari de bani cerute de Genk, insa lauda calitatile mijlocasului roman. Belgienii vor accepta 5 milioane euro numai de la Rangers, dacă vor dori să îl cumpere definitiv pe Ianis, altfel prețul va fi între 8-10 milioane euro.

“Jucătorul de 21 de ani impresionează cu prestațiile sale la Glasgow Rangers, unde este împrumutat. Cu toate astea, scoțienii ar avea probleme financiare din cauza Covid-19 și nu ar putea să îl transfere. 

Lazio, echipa care stă la pândă

În ciuda informațiilor apărute în România, este puțin probabil ca Ludogoreț să plătească 4 milioane de euro pentru un jucător. Acest transfer ar fi un record absolut pentru Bulgaria”.

Ianis Hagi se află și în atenția echipei italiene Lazio, unde ar putea deveni coleg cu veteranul lotului, românul Ștefan Radu, italienii fiind dispuși să achite maxim 10 milioane de euro, sumă agreată și de partea belgiană.