News

Bulgarii nu scapă de restricții! Ce au decis autoritățile după o nouă explozie a cazurilor de coronavirus

09.07.2020 | 18:16
Bulgarii nu scapa de restrictii Ce au decis autoritatile dupa o noua explozie a cazurilor de coronavirus
ADVERTISEMENT

Convinse că pericolul a fost depășit, autoritățile bulgare au ridicat o bună parte din restricțiile impuse pentru a ține sub control răspândirea noului tip de coronavirus. Relaxarea a venit, însă, prea devreme, avertizează ministrul Sănătății, în condițiile în care bilanțul persoanelor infectate crește îngrijorător pe zi ce trece.

Înmulţirea cazurilor a fost cauzată în special de balurile de absolvire din şcoli şi de adunările masive de oameni într-un singur loc”, a explicat  Kiril Ananiev într-o declarație de presă susținută joi. Vecinii de la sud de Dunăre au înregistrat până acum 342 de cazuri de îmbolnăvire şi 259 de decese.

ADVERTISEMENT

Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 240, un adevărat record dacă ne raportăm la cifrele anterioare, iar oficialul se teme ca nu cumva situația să devină critică în zilele următoare. Asta pentru că cetățenii au ignorat cu desăvârșire fiecare dintre măsurile de distanțare socială atât în cluburi, unde au petrecut în număr mare, cât și pe stadioane.

Bulgaria se așteaptă la o explozie a cazurilor de îmbolnăvire. Autoritățile anunță noi măsuri anti-COVID

Pentru a stopa răspândirea accelerată a agentului patogen, au decis să reintroducă o bună parte din interdicții. Acestea vizează inclusiv stadioanele, unde spectatorii nu vor mai avea acces prea curând după ce fotbaliștii echipei Lokomotiv Plovdiv au sfidat restricțiile petrecând laolaltă cu fanii câștigarea Cupei. Concret:

ADVERTISEMENT
  • Cluburile de noapte şi discotecile din interior se vor închide. Cluburile de noapte şi discotecile vor putea să funcţioneze în exterior, însă la 50% din capacitatea lor şi obligatoriu cu distanţare socială
  • Spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive
  • Adunările publice vor fi limitate la 30 de persoane. Nunţile, banchetele şi alte adunări publice nu pot depăşi 30 de persoane, atât în interior, cât şi în exterior

Turiștii ignoră regulile de distanțare fizică

Nici românii care au ales să-și petreacă și în acest an vacanța la sud de Dunăre nu par foarte preocupați de respectarea măsurilor. Ba chiar le ignoră cu desăvârșire și refuză să poarte măștile de protecție, deși bulgarii le pun la dispoziție.

ADVERTISEMENT

A fost plin! Plin! Foarte mulți români au venit aici, la Nisipurile de Aur, s-au bucurat de soare, de o mare foarte caldă, de valuri și prețuri foarte bune. În hoteluri sunt implementate reguli, personalul poartă măști, mănuși, peste tot sunt dispozitive cu dezinfectant, se dezinfectează locurile de joacă mult mai des decât normal; la terase măsuțele, scaunele  sunt puse la distanță, pe plajă – la fel, șezolongurile și umbrele sunt distanțate la doi metri.

Le ignoră, le ignoră, nu (n.r.măsurile de distanțare), foarte puțini poartă măști, foarte puțini. Folosesc dozatoarele de dezinfectant, dar în ceea ce privește distanțarea socială – nu, din păcate, nu. Ca și cum nu ar fi existat pandemia aici. Se comportă întocmai.

ADVERTISEMENT

Sincer, n-am văzut niciun echipaj de poliție umblând pe faleza Mării Negre, nu am văzut pe nimeni întrebând nimic, pe  nimeni atenționând. Din păcate, la libera alegere”, a declarat Angelica Chirica, reprezentanta unui hotel din staţiunea Nisipurile de Aur.

ADVERTISEMENT