News

Buncărul secret al lui Nicolae Ceaușescu, unde ai putea supraviețui unui atac nuclear. S-a construit în mare taină

Cât timp s-a aflat la conducerea României, Nicolae Ceaușescu a avut grijă să se asigure că va supraviețui inclusiv unui atac nuclear. Fostul lider comunist și-a construit un buncăr secret.
01.03.2022 | 19:02
Buncarul secret al lui Nicolae Ceausescu unde ai putea supravietui unui atac nuclear Sa construit in mare taina
Buncărul lui Nicolae Ceaușescu unde ai putea supraviețui unui atac nuclear. Sursa foto: Hepta/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Amenințarea lui Vladimir Putin cu lansarea unei arme nucleare a stârnit alertă în întreaga lume. Mulți români se tem acum de un posibil astfel de atac. Și Nicolae Ceușescu pare că s-a temut de un așa eveniment, având grijă să-și construiască, în mare taină, un buncăr unde ar fi putut supraviețui.

Buncărul soților Ceaușescu. Unde se află

Buncărul a fost construit, mai exact, în Palatul Primăverii, care a devenit singura reședință privată din Capitală cu adăpost anti-nuclear. Aici au locuit și soții Ceaușescu.

ADVERTISEMENT

Cei doi și-au amenjat totul după bunul plac, în palatul cu 80 de camere, a cărui construcție a început în 1960 și s-a încheiat în 1965. La aproapre 10 metri sub pământ s-ar afla buncărul anti-atomic, scrie realitatea.net.

Intrarea se face pe o uşă capitonată, după care mai urmează o altă uşă, metalică și masivă. Acestea se află lângă o scară de coborâre către crama din Palatul Primăverii.

ADVERTISEMENT

Tavanul buncărului este acoperit cu foarte mult beton. În interior, se găsesc, printre altele, o masă din lemn masiv, cu opt jilțuri sculptate. Se spune despre acestea că au fost primite cadou.

Tot în buncăr, se mai află un tablou făcut din coarne de cerb. Se mai spune despre acest loc că ar face legătura cu un alt tunel, cu ieșire spre Lacul Floreasca.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a amenințat cu lansarea unei arme nucleare

Reamintim că de curând, Vladimir Putin a amenințat Occidentul cu arme nucleare, în urma sancțiunilor pe care țara lui le-a primit, după ce a invadat Ucraina. Una dintre sancțiuni prevede deconectarea mai multor bănci de la sistemul SWIFT.

În momentul de față, Ucraina se află în a șasea zi de război cu Rusia. Vladimir Putin a dat ordin soldaților săi să atace cu bombe sau rachete această țară, care se află nu doar la graniță cu noi, ci și cu Rusia.

ADVERTISEMENT

”Ordon ministrului apărării și șefului Statului Major să pună forțele de descurajare ale armatei ruse în alertă specială de luptă.

După cum vedeți, nu numai că țările occidentale iau măsuri neprietenoase împotriva țării noastre în dimensiunea economică – mă refer la sancțiunile ilegale pe care toată lumea le cunoaște foarte bine -, dar și înalții oficiali ai principalelor țări NATO își permit să facă declarații agresive în ceea ce privește țara noastră”, a declarat Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri cu șefii săi militari.

Liderul de la Kremlin și-a justificat ordinul de atac prin faptul că vrea să protejeze regiunile separatiste Donețk și Lugansk.

ADVERTISEMENT