News

Ce buncăre și adăposturi există în Brașov. De ce cred rușii că Zelenski s-ar putea ascunde în România. „Era la mall, elicopterul e încă în parcare la Coresi”

Ce buncăre și adăposturi există în Brașov, locuri pe care rușii le suspectează de câteva ore! Presa de la Moscova a notat că Zelenski s-ar putea ascunde în România
10.03.2022 | 13:58
Ce buncare si adaposturi exista in Brasov De ce cred rusii ca Zelenski sar putea ascunde in Romania Era la mall elicopterul e inca in parcare la Coresi
Ce buncăre și adăposturi există în județul Brașov! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există mai multe buncăre și adăposturi în Brașov, la fel ca în întreaga țară în cazul în care oamenii ar fi nevoiți să fugă din calea unui atac aerian. FANATIK a scris în exclusivitate despre ele AICI și a prezentat câteva situații aparte pentru mai multe județe.

De ce cred rușii că Zelenski e ascuns în bunărele și adăposturile din Brașov!

Între timp, invazia Rusiei a scos în evidență și felul în care acestea se prezintă. Nu o dată s-a vorbit despre transformarea adăposturilor în locuri pentru păstrat murăturile, damigenele cu vin și a obiectelor de sezon pe care oamenii le mai îndepărtează din casă în funcție de anotimp.

ADVERTISEMENT

Presa din Rusia a citat canalul de Telegram al War on Fake care a transmis că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi la Braşov, şi nu la Kiev. Informaţia se bazează şi pe faptul că utilizatorii Flightradar au observat un avion neidentificat care a decolat de la graniţa româno-ucraineană însoţit de elicoptere APU.

Concret, după ce România și-a deschis granițele pentru refugiații ucraineni și a încercat să le ofere oamenilor fugiți din calea războiului tot ce aveau nevoie, rușii cred acum că țara noastră îl adăpostește chiar pe președintele Ucrainei.

ADVERTISEMENT

„Fiţi atenţi la tabloul din spatele lui: dispare atunci când se schimbă unghiul. Zelenski are părul uşor diferit şi barba crescută diferit”, spun autorii de pe canalul Telegram şi concluzionează că „prima parte a înregistrării a fost făcută în avans, probabil înainte să plece din Kiev. O altă destinaţie de localizare a lui Zelenski este oraşul Braşov din România”, au explicat cei de la War on Fakes.

Utilizatorii Flightradar au observat un avion neidentificat care a decolat de la graniţa româno-ucraineană însoţit de elicoptere APU. „Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l fi transportat pe Zelenski şi echipa sa”, a mai spus sursa citată.

ADVERTISEMENT

În ce situație sunt buncărele și adăposturile din Brașov

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a făcut publică o listă a adăposturilor de protecție civilă din toată țara. La nivel național există 4.538 de spații în care oamenii ar putea să se adăpostească în caz de nevoie, potrivit IGSU.

Conform legii, în cazul unui atac aceste adăposturi, ocupate în număr foarte mare de persoanele din blocurile respective, trebuie eliberate în 24 de ore. În județul Brașov sunt 211 locuri în care oamenii se pot ascunde în caz de război.

ADVERTISEMENT

De remarcat că doar 141 dintre ele sunt în grija Primăriei Braşov, care a demarat de curând mai multe verificări de rutină. Potrivit legii, acestea trebuie să asigure un metru pătrat pentru fiecare persoană adăpostită.

Doar că, în Braşov, în unele adăposturi pot fi primite cel mult 300 de persoane, ceea ce înseamnă că la populaţia actuală, capacitatea totală este una insuficientă.

Primăria a transmis că vrea să mai preia în administrare şi alte buncăre pentru populaţia civilă, în condițiile în care reprezentanții municipalității au recunoscut că unele dintre spaţii au ajuns de-a lungul anilor, mai degrabă, beciuri pentru anumite persoane.

De remarcat că municipiul Brașov mai are şi un centru de comandă funcţional, dar locul în care acesta se află este ținut secret. Vezi lista adăposturilor și buncărelor din Brașov și nu numai AICI.

Brașovenii, ironii pe seama rușilor

Vestea că Volodimir Zelenski s-ar afla chiar în orașul lor i-a distrat pe cinste pe brașoveni care au luat cu asalt rețelele de socializare. Culmea, nu a durat mult până când a apărut și o imagine vizibil trucată cu președintele Ucrainei pozând pe lângă Biserica Neagră, simbol al Brașovului.

 „Merge spre berăria Ciucaş”, a comentat un localnic. „Să-i facem şi nişte recomandări turistice, dacă tot a poposit pe aici!”, a transmis un altul, completat imediat de o observaţie a unui alt braşovean.

„Au uitat să pună zăpada!”, „Au uitat să-l îmbrace. La Braşov e mereu frig ca naiba… Nu poţi să stai într-o flendurea cu fermoar”, au mai spus oamenii.

„L-am găsit pe Zelenski la o cinzeacă la Ceaușu în Bartolomeu”, a mai scris Mihai Nanu. „Era la mall, elicopterul e încă în parcare la Coresi”, a adăugat Alex S.

„Era în față la Fornetti. Lua două sute de grame cu brânză dulce și trei cu dulceață”, a ținut să spună Carmen Onis. A fost contrazisă imediat: „Voi nu știți ce vorbiți, era la Lidl și își lua pe caiet produse NATO”, a menţionat Emil R.

Aproape imediat antreprenorii au intrat în joc, drept pentru care Zelenski a tot fost plimbat de la o afacere la alta. „Se pare că a fost văzut la Ceasu’ Rău, la o ciorbă de burtă”, „A venit la un Kurtos în Poiană! L-am văzut eu azi”, „Era prin piață …la Astra…la tarabă”, au fost alte comentarii care au stârnit amuzamentul brașovenilor.

ADVERTISEMENT