Fotbal international

Bundesliga ar putea deveni un mini-Euro. Planul federației germane în criza coronavirus

20.03.2020 | 17:00
Bundesliga ar putea deveni un miniEuro Planul federatiei germane in criza coronavirus
ADVERTISEMENT

Fotbalul din Europa este în criză din toate punctele de vedere. Pandemia de coronavirus se accentuează, iar marile campionate caută soluții pentru a ieși din impas. Dat fiind timpul scurt la pe care îl au la dispoziție, conducătorii fotbalului pun pe tablă fel și fel de idei inovative. Nemții ar avea în plan chiar schimbarea formatului Bundesligii.

Devine Bundesliga un mini-Euro? Planul federației germane în criza coronavirus

În urmă cu o săptămână, conducătorii din Bundesliga au decis suspendarea campionatului cel puțin până la data de 2 aprilie. Perspectiva este una întunecată, cazurile de coronavirus cresc de la o zi la alta în Germania, iar reluarea sezonului e în aer.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, planul șefilor fotbalului german este de a încheia campionatul cât mai rapid posibil, pentru a reduce pe cât posibil daunele economice, dar și pentru a pregăti sezonul următor.

O publicație din Germania, Sportbuzzer, scrie despre un plan al Federației de a comprima cât mai mult calendarul și de a juca toate meciurile, așa cum se întâmplă de obicei la Campionatele Europene și la Cupa Mondială, în unele locații alese anterior.

ADVERTISEMENT

Astfel, planul oficialilor de la Berlin este următorul: fiecare regiune din Germania ar propune o locație pentru a găzdui partidele, unde vor avea loc mai multe meciuri pe zi, cu scopul de a încheia sezonul în doar câteva săptămâni.

Apoi, pentru a face acest lucru, federația va închide toate hotelurile din zonele unde ar fi cazate echipele, ca măsură împotriva răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii germani spun că proiectul transformării Bundesliga într-un mini-Euro se află la stadiul de discuții, urmând a fi supus analizei tuturor cluburilor din Germania.

Previziuni îngrijorătoare din Germania

Tot vineri, din Germania a venit un anunț extrem de sumbru. Virologul german Jonas Schmidt-Chanasit, de la Institutul Berhard-Nocht din Hamburg, consideră că pauza în competițiile de fotbal va trebui să dureze până în 2021. Mai mult, acesta respinge idea ca unele meciuri să se poată disputa fără spectatori înainte de această dată.

ADVERTISEMENT
  • 17.776 de cazuri de infectare cu Covid-19 sunt în Germania
  • 48 de oameni au murit din cauza epidemiei

Acesta s-a referit și la Bundesliga, spunând că nu crede că sezonul actual din Germania poate fi încheiat. ”Sunt convins că se va putea juca din nou, dar anul viitor. Nu cred că este realist să cred că acest sezon se poate încheia”.

ADVERTISEMENT