Bundesliga, cifră de afaceri record pentru 2017! Câţi bani merg spre impozite

bundesliga, germania

Bundesliga este în creştere, cel puţin din punct de vedere financiar. Campionatul din Germania a înregistrat o cifră de afaceri în creştere, pentru al 13-lea sezon consecutiv.

Joi, Liga Germană de Fotbal a publicat raportul anual. Nemţii au anunţat o cifră de afaceri în creştere pentru sezonul 2016-17, suma depăşind pentru prima dată patru miliarde de euro. Este al 13-lea sezon consecutiv în care a fost fotbalul din Germania este pe plus.

Statul german are toate motivele să fie încântat de aceste creşteri, în condiţiile în care Liga Germană de Fotbal va plăti taxe în valoare de 1,17 miliarde de euro. Astfel, pentru formaţiile din prima ligă a Germaniei, cifra de afaceri se ridică la 3,37 de miliarde de euro.

16 cluburi din Bundesliga, cifre pozitive după impozitare

Cea mai câştigată este Bayern Munchen, care are o cifră de afaceri de peste de 640 de milioane de euro. Alte 14 cluburi din Bundesliga au înregistrat o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro.

La fel ca în sezonul 2015-16, doar două cluburi dintre cele 18 din Bundesliga au afişat o cifră pozitivă după impozitare. Cluburile din Germania au, în total, peste 20.000 de persoane angajate, iar fotbalul din Germania produce locuri de muncă pentru peste 54.000 de oameni.