Fotbal international

Bundesliga etapa 1: Dortmund a primit gol în minutul 1, dar a câștigat la scor

26.08.2018 | 20:54
Bundesliga etapa 1 Dortmund a primit gol in minutul 1 dar a castigat la scor

A început o nouă ediţie a campionatul Germaniei şi evident principala atenţie va fi acordată cluburilor cu cel mai mare impact mediatic şi de fani, respectiv campioana Bayern Munchen, dar şi Borussiei Dortmund şi în anumite situaţii Schalke 04 sau Bayer Leverkusen, formaţii obişnuite să evolueze an de an în cupele europene, cel mai frecvent la nivel de Champions League. Bayern a pornit noul sezon cu o victorie, 3-1 cu Hoffenheim, în timp ce rivala Dortmund a fost condusă cu 1-0, dar a reușit să câștige la scor. Vezi toate detaliile partidei, accesând aplicaţia de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii.

UPDATE 20.50 / Dortmund câștigă cu 4-1 acasă cu Leipzig.


UPDATE 19.44 / Dortmund înscrie de 2 ori și duce scorul la 3-1.


UPDATE 19.22 / Goool, Dortmund! Dahoud restabilește egalitatea.


UPDATE 19.05 / Leipzig a deschis scorul după 30 de secunde în deplasarea de la Dortmund.


UPDATE 18.23 / Mainz o învinge pe Stuttgart cu scorul de 1-0, prin golul marcat de Ujah în minutul 76.


UPDATE 26 august, ora 16.45 / Mainz și Stuttgart se află la egalitate, scor 0-0, după primele 15 minute ale partidei.


UPDATE 25 august, ora 22.25 / Sâmbătă s-au jucat meciurile Fortuna Dusseldorf – Augsburg 1-2; Herta Berlin – Nurnberg 1-0; Freiburg – Eintracht 0-2; Wolfsburg – Schalke 2-1; Werder – Hannover 1-1; Monchengladbach – Leverkusen 2-0.


UPDATE 23.35 / Bayern Munchen a câștigat partida care a dat startul unui nou sezon în Bundesliga. Bayern – Hoffenheim s-a terminat 3-1, după ce bavarezii au condus la pauză cu scorul de 1-0. Pentru Bayern au marcat Muller (23), Lewandowski (pen. 82) și Robben (90), în timp ce pentru Hoffenheim a înscris Szalai (57).


Sezonul din Bundesliga se deschide cu un meci foarte atractiv, care promite mult spectacol şi goluri pe măsură. Campioana Bayern Munchen găzduieşte pe Allianz Arena uvertura campionatului, iar adversar îi va fi tot o grupare de Champions League, Hoffenheim, care a terminat ediţia trecută pe locul 4. Hoffenheim este antrenată de cel mai tânăr tehnician din Bundesliga, Julian Nagelsmann şi de aici au aterizat sezonul trecut la Bayern patru jucători exponenţiali,  trei fiindinternaţionali germani: Sebastian Rudy, Niklas Sule şi Sandro Wagner, plus Serge Gnabry, atacant care este accidentat pe termen lung şi multă lume a fost convinsă că din vară va veni pe bancă şi Nagelsmann, ceea ce nu s-a întâmplat.

Pentru noul sezon Bayern nu a făcut decât o achiziţie importantă, mijlocaşul Goretzka de la Schalke 04 şi o alta de viitor, puştiul de 17 ani Alphonse Davies de la Vancouver, din Canada. A plecat chilianul Arturo Vidal la Barcelona, dar Jerome Boateng, dorit de PSG şi Robert Lewandowski, dorit de Chelsea, PSG şi Real Madrid, au decis să continue pe Allianz Arena.

Hoffenheim a cumpărat jucători în valoare de 28,5 milioane euro, cele mai importante noutăţi fiind Kasim Adams de la Young Boys Berna, Leonardo Bittencourt de la FC Koln şi Ishak Belfodil de la Standard Liege. Obiectivul echipei este ca şi anul acesta să termine pe loc de cupe europene, dacă s-ar putea tot în primele patru poziţii.

Bundesliga etapa 1 Live la TV. Vezi online Bayern Munchen – Hoffenheim şi Borussia Dortmund – RB Leipzig

Programul complet al meciurilor din Bundesliga etapa 1

Vineri, 24 august

Bayern Munchen – Hoffenheim ora 21:30

Sâmbătă, 25 august

Werder Bremen – Hannover ora 16:30

Fortuna Dusseldorf – Augsburg ora 16:30

Freiburg – Eintracht Frankfurt ora 16:30

Hertha Berlin – Nurnberg ora 16:30

Wolfsburg – Schalke 04 ora 16:30

Borussia Monchengladbach – Bayer Leverkusen ora 19:30

Duminică, 26 august

Mainz – Stuttgart ora 16:30

Borussia Dortmund – RB Leipzig ora 19:00

Bayern Munchen – Hoffenheim se află în faţa celui de-al 11-lea episod pe Allianz Arena. În cele 10 meciuri de până acum Hoffenheim nu a câştigat niciodată, reuşind doar două egaluri: 3-3 în 2014 şi 1-1 în 2016. Din cele opt succese bavareze patru au fost obţinute la scor: de două ori 4-0, 7-1 în 2012 şi sezonul trecut 5-2. Golaveraj la Munchen 32-8. Dacă de la gazde absentează doar Serge Gnabry, oaspeţii au trei piese grele out: Kramaric, Demirbay şi Amiri.

Sâmbătă se va juca de la ora 19:30 un meci de tradiţie al fotbalului german, Borussia Monchengladbach – Bayer Leverkusen. Gazdele au plătit 23 de milioane pentru atacantul lui Nice, Alassane Plea şi alte 4,5 milioane pentru danezul Andreas Poulsen de la Midtjyland, dar au şi încasat 25 de milioane pe fundaşul danez Jakob Vestergaard, plecat la Southampton. Leverksuen şi-a pierdut portarul titular, Leno, transferat pentru 25 de milioane la Arsenal, dar i-a adus pe brazilianul Paulinho de la Vasco da Gama, 18 milioane şi pe Weisser de la Hertha, 12 milioane. În ultimele 38 de meciuri jucate pe terenul Borussiei au fost 18 remize, 12 succese ale gazdelor şi opt ale “farmaciştilor”, golaveraj 61-62, ca urmare a faptului că sezonul trecut Leverkusen a obţinut cel mai categoric succes acasă la Gladbach, 5-1.

Borussia Dortmund – RB Leipzig, duel de Champions League

Duminică, de la ora 19:00 se vor afla faţă în faţă la Dortmund două pretendente la loc de Champions League: Borussia şi RB Leipzig, adversara care a stopat din turul 3 preliminar al Europa League drumul Craiovei. Leipzig e abia la al treilea sezon în Budesliga, dar forţa financiară dată de patronul din umbră al clubului, puternicul concern austriac Red Bull, i-a permis să iasă pe locul 2 în primul an de la promovare şi să joace Champions League, iar acum, după 0-0 în Ucraina, la Luhansk, e aproape de grupele Europa League.

Bundesliga etapa 1 live la TV. Capul de afiş al primei etape are loc duminică: Borussia Dortmund - RB Leipzig. Anul trecut a câştigat Leipzig cu 3-2 la Dortmund. Fază din meci
Bundesliga etapa 1 live la TV. Capul de afiş al primei etape are loc duminică: Borussia Dortmund – RB Leipzig.

Borussia a cheltuit 73 de milioane pe achiziţii: Diallo de la Mainz 28 milioane, Thomas Delaney, danezul lui Werder Bremen şi Axel Witsel din China, câte 20 de milioane şi Marius Wolf de la Frankfurt, 5 milioane şi a vândut de 44 milioane: Iarmolenko la West Ham 20, Sokratis la Arsenal 16, Merino la Newcastle 7 şi Castro la Stuttgart 5. Leipzig a ieşit bine pe plus, pentru că a dat 43 de milioane pe jucători noi (Mukiele 16, Mateo Cunha 15 şi Saracchi 12), dar a luat 70 (60 pe Keita la Liverpool şi 10 pe Bernardo la Brighton).Sunt doar două meciuri directe la Dortmund. Victorie Borussia cu 1-0 în 2017 şi succes Leipzig, cu 3-2, în 2018.