Sport

Bundesliga, etapa a 9-a. Bayern și Dortmund, victorii concludente. Cum arată clasamentul

FANATIK.RO vă prezintă amănunte despre etapa a 9-a din Bundesliga, care se desfăşoară pe durata a trei zile, vineri, 22 octombrie - duminică, 24 octombrie
23.10.2021 | 18:30
Bundesliga etapa a 9a Bayern si Dortmund victorii concludente Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
22-10-2021
20:30

Bundesliga, etapa a 9-a: program, rezultate, clasament

Vineri, 22 octombrie

  • Mainz – Augsburg 4-1 (Onisiwo 10, Bell 15, Burkardt  26, 71 / Zeqiri 69)

Sâmbătă, 23 octombrie

  • Bayern Munchen – Hoffenheim 4-0 (Gnabry 16, Lewandowski 30,Choupo-Moting 82, Coman 87)
  • Arminia Bielefeld – Borussia Dortmund 1-3 (Klos 86 pen. / Emre Can 30 pen., Hummels 45, Bellingham 72)
  • RB Leipzig – Gretuher Furth 4-1 (Poulsen 47, Forsberg 52 pen., Szoboszlai 65,Novoa Ramos 88 / Hrgota 44)
  • Wolfsburg – Freiburg 0-2 (Lienhart 28, Holer 68)
  • Hertha Berlin – Monchengladbach 1-0 (Richter 41)

Duminică, 24 octombrie

  • FC Koln – Leverkusen 2-2 (Modeste 63, 82 / Schick 15, Bellarabi 17)
  • Stuttgart – Union Berlin 1-1 (Faghir 90+3 / Awoniyi 31)
  • Bochum – Eintracht Frankfurt (Blum 3, Polter 90+2)

bun

22-10-2021
15:12

Erling Haaland a forțat revenirea pe teren, s-a accidentat și va lua o nouă pauză forțată

Atacantul Erling Haaland a revenit pe teren la jumătatea acestei săptămâni în eșecul echipei sale Borussia Dortmund 0-4 cu Ajax, la Amsterdam, în Liga Campionilor.   

Norvegianul a fost titular și a evoluat pe toată durata partidei, dar la final staff-ul medical a decis că fotbalistul trebuie să ia o nouă pauză forțată.

”Are o accidentare la coapsă care îl împiedică să joace. Va avea nevoie de puţin timp pentru a reveni”, a anunțat antrenorul Marco Rose, într-o conferinţă de presă.

Informația a fost confirmată și de fotbalistul de 21 de ani: ”Este timpul să mă concentrez pe vindecarea mea. Voi reveni mai puternic!”, a transmis Haaland printr-un mesaj pe Twitter.

Erling Haaland debutat impresionant în acest sezon. Nordicul a jucat în nouă partide pentru Borussia Dortmund, în toate competițiile, și a marcat 10 goluri.

În acest weekend, şi Bundesliga este pregătită să mai adauge o etapă la programul acestui sezon, meciurile urmând tiparul clasic, uvertura vineri, 21 octombrie, marea parte a etapei sâmbătă, 23 octombrie, şi ultimele trei confruntări duminică, 24 octombrie.

Programul etapei a 9-a din Bundesliga

Vineri, 22 octombrie

  • ora 21:30 Mainz – Augsburg

Sâmbătă, 23 octombrie

  • ora 16:30 Bayern Munchen – Hoffenheim
  • ora 16:30 Arminia Bielefeld – Borussia Dortmund
  • ora 16:30 RB Leipzig – Gretuher Furth
  • ora 16:30 Wolfsburg – Freiburg
  • ora 19:30 Hertha Berlin – Monchengladbach
ADVERTISEMENT

Duminică, 24 octombrie

  • ora 16:30 FC Koln – Leverkusen
  • ora 18:30 Stuttgart – Union Berlin
  • ora 20:30 Bochum – Eintracht Frankfurt

Misiuni ușoare pentru granzii Bayern, Dortmund și RB Leipzig în etapa a 9-a din Bundesliga

Esta una dintre acele runde aparent liniştite, în care există pe hârtie discrepanţă mare între favoriţi şi outsideri, pentru că primele trei puteri din fotbalul german, Bayern Munchen, Borussia Dortmund şi RB Leipzig au misiuni facile şi promit meciuri cu goluri multe.

ADVERTISEMENT

Etapa începe vineri seară, la Mainz, unde echipa locală a căzut mult în clasament, în urma celor trei eşecuri consecutive. Musafir va fi unul hămesit de puncte, Augsburg, care se află în zona periculoasă şi care va căuta să scoată măcar o remiză, profitând şi de criza gazdelor.

Julian Nagelsmann îşi întâlneşte echipa de la care a pornit ca antrenor în Bundesliga

Sâmbătă, de la ora 16:30 se dispută patru meciuri, în trei dintre ele fiind implicate şi cele trei puteri din Bundesliga. Bayern Munchen vine după două reprezentaţii monstruoase pentru adversar, 5-1 la Leverkusen, în campionat, şi 4-0 la Lisabona, cu Benfica şi dă de Hoffenheim, echipa la care şi-a început cariera de antrenor în Bundesliga actualul coach al bavarezilor, Julian Nagelsmann.

ADVERTISEMENT

În marea majoritate a cazurilor meciurile directe, indiferent unde s-a jucat, au fost bogate în schimbări ale tabelei de marcaj. Şi, de regulă, au înscris cel puţin o dată şi jucătorii lui Hoffe, care au avut şi un moment magic, o victorie senzaţională acasă cu 4-1, ceea ce lui Bayern i se întâmplă foarte rar.

Borussia Dortmund vine după măcelul de la Amsterdam

Dacă Bayern vine după demonstraţii de forţă, la polul opus se află Borussia Dortmund. Care e pe locul 2 în campionat şi le suflă în ceafă bavarezilor, dar la mijloc de săptămână a fost pur şi simplu spulberată pe Arena Johan Cruijff din Amsterdam, Ajax marcându-i nu mai puţin de patru goluri!

ADVERTISEMENT

O înfrângere ca un cutremur pentru galben-negri, făcuţi praf de suporteri pe reţelele de socializare. Acum, Borussia merge la Bielefeld, penultima clasată, cinci egaluri şi patru eşecuri, fără victorie şi e clar că intenţionează să calce totul sub picioare pentru a reface legătura cu suporterii.

RB Leipzig a murit frumos la Paris

Tot după un KO european vine şi RB Leipzig, dar suporterii nu au ce reproşa unei echipe care a condus pe PSG la Paris cu 2-1, dar s-a predat în cele din urmă în faţa clasei uriaşe a lui Leo Messi şi Mbappe cu 3-2. Problema lui Leipzig e în campionat, unde e abia pe locul 8, cu 11 puncte, la şapte de poziţia secundă, iar un meci acasă cu lanterna Greuther Furth trebuie să însemne, în mod normal, o victorie cu multe goluri în cont.

Meciul vedetă de sâmbătă se joacă la Berlin, între Hertha şi Monchengladbach. Ambele echipe sunt în a doua parte a clasamentului şi au probleme serioase de lot, minim cinci absenţe de fiecare la acest meci. Oaspeţii sunt neînvinşi de trei meciuri.

La Koln, duel între două echipe care runda trecută au primit câte cinci goluri

Duminică, se dispută ultimele trei jocuri ale rundei a 9-a. La Koln, se vor afla faţă în faţă două echipe care runda trecută au primit câte cinci goluri: „ţapii” în deplasare cu Hoffenheim, „farmaciştii” acasă de la maşina de făcut goluri Bayern Munchen.

Meci foarte interesant va fi la Stuttgart, unde gazdele, neînvinse de trei meciuri, primesc vizita lui Union Berlin, care le-a câştigat pe ultimele trei. Stuttgart a reuşit să scoată un punct la Monchengladbach, deşi a avut nouă indisponibili, semn că poate spera la un rezultat bun cu dificila grupare berlineză.

ADVERTISEMENT