Sport

Bundesliga etapa a 34-a (ultima). Robert Lewandowski a depăşit recordul lui Gerd Muller în ultimul minut al sezonului

FANATIK îţi prezintă un LIVE BLOG al etapei a 34-a, ultima, din Bundesliga.
22.05.2021 | 19:29
Bundesliga etapa a 34a ultima Robert Lewandowski a depasit recordul lui Gerd Muller in ultimul minut al sezonului
ADVERTISEMENT
22-05-2021
16:29

Robert Lewandowski a depăşit recordul lui Gerd Muller în ultimul minut al sezonului

Robert Lewandowski a marcat pentru 5-2 cu Augsburg în ultima etapă de Bundesliga şi a doborât recordului lui Gerd Muller de 40 de goluri într-un sezon de campionat, care data din ediţia 1971-1972. Polonezul a bifat astfel cea de-a 41-a reuşită în campionat şi este acum singur pe primul loc. 

„Știu ce înseamnă numele Müller pentru generația în vârstă. Ceea ce a realizat Müller a fost incredibil. Dar el are atâtea recorduri, a fost un golgeter ambițios și cred că ar înțelege dacă aș lua mingea și aș marca încă o dată. Gerd are 365 de goluri în campionat, cele mai multe în istoria Bundesligii, o barieră la care eu voi nu voi ajunge niciodată“, declarase Lewandowski înainte de meci.

Cu acest gol, polonezul a ajuns la 277 de reuşite în Bundesliga, pentru Bayern (203) şi Dortmund (74)

 

Programul etapei a 34-a din Bundesliga

Sâmbătă, 22 mai, ora 16:30

Bayern Munchen – Augsburg 5-2 (Gouweleeuw 5-autogol, Gnabry 23, Kimmich 33, Coman 43, Lewandowski 90 / Hahn 67, Niederlechner 72)

Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen 3-1 (Haaland 5, 84, Reus 51 / Bender 89)

FC Koln – Schalke 04 1-0 (Bornauw 86)

Eintracht Frankfurt – Freiburg 3-1 (Silva 62, Toure 87, Ache 90+2 / Jeong 77)

Union Berlin – RB Leipzig 2-1 (Friedrich 67, Kruse 90+2 / Kluivert 55)

Werder Bremen – Borussia Monchengladbach 2-4 (Rashica 80, Fullkrug 83 / Stindl 3, Thuram 52, Bensebaini 58, Neuhaus 67)

ADVERTISEMENT

Stuttgart – Arminia Bielefeld 0-2 (Klos 66, Doan 72)

Hoffenheim – Hertha Berlin 2-1 (Adamyan 49, Kramaric 90+1 / Darida 43)

Wolfsburg – Mainz 2-3 (Philipp 47, J. Victor 66 / Boetius 44, Quaison 54, Bell 77)

Nemţii, oameni mult mai meticuloşi şi mai organizaţi, au rezolvat de mult problema campioanei, iar de etapa trecută şi numele echipelor ce vor merge în Champions League şi Europa League. A mai rămas în privinţa participării în Europa o singură necunoscută de desluşit, cine va fi în Conference League.

Prima şansă o are Union Berlin, care ocupă în prezent locul 7, cel de Conference League, dar joacă acasă cu vicecampioana Leipzig, care se desparte acum de antrenorul Julian Nagelsmann, viitorul tehnician de la Bayern Munchen. Un meci cu Leipzig niciodată nu e uşor, nici măcar în ultima etapă, aşa încât urmăritoarele pot spera la măcar un egal, care să le avantajeze.

ADVERTISEMENT

Patru echipe se bat pentru locul de Conference League

În spatele revelaţiei din Berlin sunt inconstanta Borussia Monchengladbach, învinsă etapa trecută acasă de Stuttgart şi care merge la un Bremen disperat să nu retrogradeze, dar şi Stuttgart, meci acasă cu o altă echipă disperată, Arminia Bielefeld, şi Freiburg, deplasare la Frankfurt, ambele la distanţă de două lungimi de Union.

A doua necunoscută este numele celei de-a doua echipe retrogradate, precum şi al formaţiei care va da baraj cu locul 3 din 2.Bundesliga pentru supravieţuire.

ADVERTISEMENT

Schalke 04, la capătul celui mai dezastruos sezon din istoria clubului, e de multă vreme picată, iar în prezent pe locul fatidic se află “ţapii” din Koln.

Koln e pe loc retrogradabil, dar poate scăpa şi de baraj!

Care însă, în mod paradoxal, ar avea şi cele mai mari şanse să scape şi de retrogradare şi de baraj. Au 30 de puncte şi ocupă locul 15. Mai sus cu o treaptă, 31 de puncte, pe poziţie de baraj e Werder Bremen, care nu a învăţat nimic din lecţia sezonului anterior, când s-a salvat dramatic, după baraj. Pe locul 13 este Bielefeld, 32 puncte.

ADVERTISEMENT

Koln joacă acasă cu retrogradata Schalke, deci poate lua cele trei puncte. Bremen primeşte vizita lui Monchengladbach, care vrea în Conference League.

Bremen se salvează direct doar dacă bate. Bielefeld are meci foarte greu la Stuttgart, care şi ea trage la Conference League. Dacă Bielefeld şi Bremen pierd Koln face 33 de puncte şi urcă până pe locul 13, adică în afară şi de baraj.

Bayern Munchen încheie cu un derby bavarez

Campioana ultimilor nouă ani şi probabil pe puţin alţi cinci de acum înainte, Bayern Munchen, încheie acasă cu un micuţ derby bavarez, în compania lui Augsburg, care s-a salvat matematic etapa trecută. Probabil va fi un festival de goluri, aşa ca la încheiere de sezon şi la despărţirea de antrenorul Hansi Flick, care preia naţionala Germaniei.

Remarcabil a fost finalul de sezon la Dortmund, cu un finiş în campionat absolut impresionant, recuperând patru puncte avans ale unui Eintracht Frankfurt care va încheia doar pe 5, loc de Europa League şi câştigând Cupa Germaniei în mod clar în faţa lui Leipzig. Galben-negrii termină sezonul acasă cu un meci de tradiţie în compania lui Leverkusen, calificată pentru Europa League.

ADVERTISEMENT