Sport

Bundesliga etapa a 4-a. Monchengladbach, prima victorie a sezonului cu Arminia Bielefeld. Cum arată clasamentul

FANATIK vă oferă informaţii despre etapa a 4-a din Bundesliga, care are loc în acest weekend, în zilele de sâmbătă, 11 septembrie, şi duminică, 12 septembrie.
12.09.2021 | 20:30
Bundesliga etapa a 4a Monchengladbach prima victorie a sezonului cu Arminia Bielefeld Cum arata clasamentul
ADVERTISEMENT
11-09-2021
13:27

Rezultatele etapei a 4-a din Bundesliga

Sâmbătă, 11 septembrie

Freiburg – Koln 1-1 (Czichos 89 aut. / Modeste 33)

Leverkusen – Borussia Dortmund 3-4 (Wirtz 9, Schick 45+1, Diaby 55 / Haaland 37, 75 pen., Brandt 49, Guerreiro 71)

Hoffenhaim – Mainz 0-2 (Burkardt 21, Ingvartsen 77)

Greuther Furth – Wolfsburg 0-2 (Nmecha 10, Weghorst 90 pen.)

Union Berlin – Augsburg 0-0

Leipzig – Bayern Munchen 1-4 (Laimer 58 / Lewandowski 11 pen., Musiala 47, Sane 54, Choupo-Moting 90+2)

Duminică, 12 septembrie

Frankfurt – Stuttgart 1-1 (Kostic 79 / Marmoush 88)

Bochum – Hertha Berlin 1-3 (Zoller 60 / Serdar 37, 43, Maolida 78)

Monchengladbach – Arminia Bielefeld 3-1 (Stindl 35, 69, Zakaria 72 / Okugawa 45+3)

bun

Se reia fotbalul la cel mai înalt nivel şi în Germania după pauza datorată meciurilor echipelor naţionale în preliminariile CM 2022. Panzerele, preluate acum de fostul antrenor al lui Bayern, Hansi Flick, au pus lucrurile în ordine şi după ce au bătut la scor de set de tenis la zero fostul lider Armenia au urcat pe primul loc în grupa J, grupa unde se află şi România.

Programul etapei a 4-a din Bundesliga

Sâmbătă, 11 septembrie, ora 16:30

Freiburg – Koln

Leverkusen – Borussia Dortmund

Hoffenhaim – Mainz

Greuther Furth – Wolfsburg

Union Berlin – Augsburg

ora 19:30 Leipzig – Bayern Munchen

Duminică, 12 septembrie

ora 16:30 Frankfurt – Stuttgart

ora 18:30 Bochum – Hertha Berlin

ora 20:30 Monchengladbach – Arminia Bielefeld

Etapa a 4-a se va derula pe parcursul a numai două zile, sâmbătă, 11 septembrie şi duminică, 12 septembrie, fără obişnuita partidă de deschidere de vineri seară, pentru că naţionala va încheia seria de trei meciuri de preliminarii CM în septembrie abia miercuri, la Rezkjavik, pe terenul Islandei.

ADVERTISEMENT

Două sunt meciurile care pot fi socotite clar capete de afiş ale acestei etape. Ambele se joacă sâmbătă, 11 septembrie, doar ora diferă. De la ora 16:30 farmaciştii de la Bayer Leverkusen au meci greu acasă cu Borussia Dortmund, echipa căpcăunului Erling Haaland, care a dat gol după gol şi la echipa naţională.

Nagelsmann, inamic la Leipzig

Apoi seara, de la ora 19:30 va fi un moment cu totul special pentru actualul antrenor al bavarezilor. Julian Nagelsmann va veni în calitate de inamic la Leipzig, acolo unde a muncit până în această vară, reuşind să aducă echipa în urmă cu două ediţii în semifinalele Champions League.

ADVERTISEMENT

După trei etape lider este Wolfsburg, care are punctaj maxim şi care poate păstra această poziţie pentru că în această etapă va juca pe terenul nou promovatei Greuther Furth, o echipă cu buget şi lot modest, văzută printre candidatele la retrogradare. Wolfsburg este net deasupra celor de la Greuther Furth într-un duel în alb şi verde, ambele echipe având aceste culori.

Fanii lui Bayern deja îl regretă pe Hansi Flick

Bayern Munchen are 7 puncte, pentru că a pierdut în prima etapă două puncte în deplasarea de la Monchengladbach. Momentan echipa nu pare a fi integrat cum trebuie ideile de joc ale lui Julian Nagelsmann şi mulţi suporteri regretă plecarea lui Hansi Flick la echipa naţională.

ADVERTISEMENT

Va fi un meci foarte interesant la Leipzig şi din perspectiva faptului că ambele formaţii au dat jucători la loturile naţionale şi rămâne de văzut care este starea lor după un efort consistent, trei meciuri la intensitate maximă în mai puţin de două săptămâni.

Sud-americanii reveniţi la cluburi intră în carantină

Polonezul Robert Lewandowski, principalul marcator al echipei campioană a Germaniei în ultimele nouă sezoane consecutiv, vine după ce miercuri naţionala ţării sale a susţinut partida cheie din cadrul grupei I, acasă cu liderul Anglia. Lewandowski poate acuza oboseală după acest tur de forţă, mai ales că este şi la echipa naţională vioara întâi.

ADVERTISEMENT

Pentru jucătorii sud-americani plecaţi la echipele lor naţionale va fi o problemă reîntoarcerea la cluburile unde joacă, pentru că provin din zone roşii de coronavirus şi vor fi obligaţi să intre în carantină timp de 10 zile. O problemă serioasă care poate slăbi forţa echipelor la care activează internaţionali de continetul sud-american.

Freiburg poate rămâne neînvinsă

De văzut şi la Borussia Dortmund ce condiţie fizică are vedeta Erling Haaland, care s-a aflat pe teren fără oprire şi a ajutat enorm ca Norvegia să reintre în cursa calificării saui măcar a obţinerii poziţiei secunde, pentru baraj. La Borussia Dortmund probleme pot avea englezul Bellingham şi americanul Reyna, care de asemeni vin din ţări cu grad ridicat de infestare cu Covid.

O pornire neaşteptat de bună are şi Freiburg, neînvinsă în cele trei etape şi care acum va juca acasă cu Koln, o formaţie care sezonul acesta şi-a propus să nu mai se afle în zona retrogradării. Se anunţă un meci cu goluri, în care foarte probabil vor reuşi să puncteze şi ţapii din Koln .

ADVERTISEMENT