LIVE Actualizat 19-09-2021
15:51

Bundesliga etapa a 5-a. Haaland, o nouă prestaţie stelară: dublă pentru Borussia Dortmund

FANATIK.RO vă oferă amănunte despre meciurile din cadrul etapei a 5-a din Bundesliga, care au loc începând de vineri, 17 septembrie până duminică, 19 septembrie, inclusiv
19.09.2021 | 20:10
Bundesliga etapa a 5a Haaland o noua prestatie stelara dubla pentru Borussia Dortmund
ADVERTISEMENT
19-09-2021
15:51

Rezultatele de duminică din Bundesliga

Stuttgart – Leverkusen 1-3 (Mangala 38 / Andrich 2, Schick 19, Wirtz 70)

Borussia Dortmund – Union Berlin 4-2 (Guerreiro 10, Haaland 24, 83, Friedrich 52-autogol)

Wolfsburg – Eintracht Frankfurt 1-1 (Weghorst 70 / Lammers 38)

18-09-2021
15:12

Rezultatele de sâmbătă din Bundesliga

Augsburg – Monchengladbach 1-0 (Niederlechner 80)

Bayern Munchen – Bochum 7-0 (Sane 17, Kimmich 27, 65, Gnabry 32, Lampropoulos 43-autogol, Lewandowski 61, Choupo-Moting 79)

Mainz – Freiburg 0-0

Arminia Bielefeld – Hoffenheim 0-0

Koln – Leipzig 1-1 (Modeste 53 / Haidara 71)

bun

17-09-2021
21:34

Programul meciurilor din etapa a 5-a din Bundesliga

Vineri, 17 septembrie

Hertha Berlin – Greuther Furth 2-1 (Ekkelenkamp 61, Bauer 79-a.g. / Hrgota 57)

Sâmbătă, 18 septembrie, ora 16:30

Augsburg – Monchengladbach

Bayern Munchen – Bochum

Mainz – Freiburg

Arminia Bielefeld – Hoffenheim

ora 19:30 Koln – Leipzig

Duminică, 19 septembrie

ora 16:30 Stuttgart – Leverkusen

ora 18:30 Borussia Dortmund – Union Berlin

ora 20:30 Wolfsburg – Eintracht Frankfurt

S-a dus prima etapă din grupele cupelor europene și Bundesliga se întoarce în weekend la rutina campionatului cu partidele din cadrul etapei a 5-a, care au loc între vineri, 17 septembrie și duminică, 19 septembrie, inclusiv. Se începe cu meciul tradițional de vineri seară, la ora 21:30 și se termină atipic, duminică seară de la ora 20:30, pentru că de regulă ultimul meci se joacă duminică, de la ora 18:30.

Programul meciurilor din etapa a 5-a din Bundesliga

Vineri, 17 septembrie, ora 21:30

Hertha Berlin – Greuther Furth

Sâmbătă, 18 septembrie, ora 16:30

Augsburg – Monchengladbach

Bayern Munchen – Bochum

Mainz – Freiburg

Arminia Bielefeld – Hoffenheim

ora 19:30 Koln – Leipzig

Duminică, 19 septembrie

ora 16:30 Stuttgart – Leverkusen

ora 18:30 Borussia Dortmund – Union Berlin

ora 20:30 Wolfsburg – Eintracht Frankfurt

Nu este genul de rundă în care să avem partide considerate capete de afiș. Adversarele echipelor din zona Champions League provin majoritatea din a doua parte a ierarhiei sau, oricum, din rândul echipelor care deși intră în zona primei jumătăți nu au anvergura adversarelor din fața lor.

ADVERTISEMENT

După ce a oferit o lecție seacă de fotbal modern pe Nou Camp Barcelonei (scor 3-0), a doua umilință după 8-2 în sferturile de finală ale Champions League 2019-2020 la Lisabona, Bayern Munchen revine acolo unde e regele autoritar de nouă sezoane și va juca sâmbătă, de la ora 16:30, pe teren propriu cu nou promovata Bochum.

Bayern poate rămâne pe locul 2 și după această etapă

Un meci de departe inegal valoric, în care se pune clar doar problema numărului de goluri care se va marca, mai ales în poarta oaspeților, mai ales că oaspeții au și cinci jucători accidentați. Este posibil ca antrenorul Julian Nagelsmann să mai lase unul sau doi titulari la odihnă, dar la ce rezerve au bavarezii nu e nici un fel de problemă.

ADVERTISEMENT

Însă Bayern nu este liderul și nu ar fi deloc exclus să nu fie nici după consumarea acestei etape. Aceasta deoarece singura echipă cu punctaj maxim, Wolfsburg, joacă acasă cu un Eintracht Frankfurt fără cadența obișnuită și care nu a câștigat încă vreun meci, e drept trei fiind remize.

Liderul Wolfsburg o așteaptă pe Frankfurt

Frankfurt a mai scos de-a lungul anilor rezultate bune în vizuina lupilor dar e de văzut cum va fi în acest meci în care ambele echipe vin după meciuri grele în Europa, Wolfsburg  în Champions League la Lille, Frankfurt acasă cu Fenerbahce în Europa League și rămâne de văzut cine va fi mai proaspăt, meciul fiind duminică și Frankfurt jucând joi în Europa iar Wolfsburg marți.

ADVERTISEMENT

Borussia Dortmund, debut cu dreptul în grupele Champions League, la Istanbul, cu Beșiktaș, joacă pe teren propriu cu reprezentanta Germaniei în Conference League, Union Berlin, care are o victorie și trei egaluri în Bundesliga, deci e neînvinsă. Însă mașinăria de goluri a galben-negrilor cu hămesitul Haaland în prim plan abia așteaptă să mai tabere peste un adversar și să îi toarne la goluri.

Mainz – Freiburg, duelul revelațiilor startului de sezon

După ce ani de zile și-a obișnuit suporterii cu starturi de sezon catastrofale, direct în groapa cu lei din zona retrogradării, iată că Mainz revine la acea perioadă cu mai bine de un deceniu în urmă când obținea loc de cupe europene și era eliminată de Gaz Metan Mediaș, fiind pe locul 4.

ADVERTISEMENT

Va avea un meci deschis oricărui rezultat în această etapă pe teren propriu, unde vine Freiburg, adică echipa care se află cu doar un loc în urmă și care este neînvinsă, cu două victorii și două egaluri, un succes fiind în fața Borussiei Dortmund. Anticipăm genul de meci în care pot înscrie ambele echipe și în care poate bate oricare dintre ele.

Leipzig, deplasare periculoasă printre țapii din Koln

Vicecampioana sezonului anterior, Leipzig, a fost serios scurtcircuitată în Champions League, pierzând la scor de set de tenis, 3-6 la Manchester, împotriva lui City. Acum se deplasează la Koln, locul 7, țapii așteptându-i fără frică, pentru că pe teren propriu i-a mai învins odată pe cei din Leipzig.

Un meci foarte interesant și pe care scrie sigur goluri multe, foarte probabil în ambele porți, este cel dintre Stuttgart și Leverkusen, care în mod tradițional, a însemnat un festival ofensiv la cele două porți. Șvabii sunt pe locul 10 iar farmaciștii pe poziția a 6-a, dar acest lucru ciontează mai puțin după doar patru etape.

ADVERTISEMENT