Sport

Bundesliga etapa a 7-a. Bayern Munchen, eșec surprinzător cu Frankfurt. Bavarezii prima înfrângere a sezonului

FANATIK.RO vă prezintă informații despre partidele etapei a 7-a din Bundesliga, care se desfășoară între vineri, 1 octombrie și duminică, 3 octombrie, inclusiv
03.10.2021 | 20:31
Bundesliga etapa a 7a Bayern Munchen esec surprinzator cu Frankfurt Bavarezii prima infrangere a sezonului
ADVERTISEMENT
01-10-2021
20:26

Rezultate din etapa a 7-a din Bundesliga

Vineri, 1 octombrie

Koln – Greuther Furth 3-1 (Andersson 50, Skhiri 55, 89 / Meyerhofer 7)

Sâmbătă, 2 octombrie

Borussia Dortmund – Ausburg 2-1 (Guerreiro 10, Brandt 51 / Zeqiri 35)

Hertha Berlin – Freiburg 1-2 (Piatek 70 / Lienhart 17, Petersen 78)

Stuttgart – Hoffenheim 3-1 (Kempf 19, Mavropanos 60, Massimo 81 / Bruun Larsen 84)

Wolfsburg – Monchengladbach 1-3 (Waldschmidt 25 / Embolo 5, Hofmann 7, Scully 90+5)

Leipzig – Bochum 3-0 (Andrei Silva 70, Nkunku 73, 79)

Duminică, 2 octombrie

Mainz – Union Berlin 1-2 (Ingvartsen 39 / Awoniyi 69, 73)

Bayern – Eintracht Frankfurt 1-2 (Goretzka 29 / Hinteregger 32, Kostic 83)

bay

Arminia Bielefeld – Leverkusen 0-4 (Diaby 18, Schick 24, 57, Demirbay 90+2 pen.)

bun

În acest weekend se joacă etapa a 7-a din Bundesliga, după care campionatul ia din nou pauză, ca toate competițiile interne din lume, pentru penultimul calup, cel din octombrie, de meciuri ale echipelor naționale în preliminariile CM 2022.

Programul etapei a 7-a din Bundesliga

Vineri, 1 octombrie, ora 21:30

Koln – Greuther Furth

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 16:30

Borussia Dortmund – Ausburg

Hertha Berlin – Freiburg

Stuttgart – Hoffenheim

Wolfsburg – Monchengladbach

ora 19:30 Leipzig – Bochum

Duminică, 2 octombrie

ora 16:30 Mainz – Union Berlin

ora 18:30 Bayern – Eintracht Frankfurt

ora 20:30 Arminia Bielefeld – Leverkusen

Nu sunt meciuri la vârful piramidei, dar Bundesliga ne-a învățat și ne-a arătat nu o dată că atunci când vorbim despre o etapă fără meciuri de top spectacolul nu lipsește de fel, ba, dimpotrivă, nu numai că este un fotbal de bună calitate, dar apar și surprize unde nu te aștepți.

ADVERTISEMENT

Etapa debutează după tiparul clasic, vineri, 1 octombrie, de la ora 21:30, cu partida Koln – Greuther Furth. Țapii, după multă vreme, au parte de un debut de sezon la un nivel optim, ocupând locul 7, cu un singur eșec, și acela după mare luptă, la Munchen, 2-3 cu Bayern. Greuther Furth pare efectiv sufocată de saltul în primul eșalon, având un singur punct.

Borussia Dortmund nu mai e mașină de goluri fără Haaland

Borussia Dortmund a avut serioase probleme în etapa a 2-a din Champions League, învingând la limită acasă pe Sporting Lisabona și absența golgheterului Haaland, probleme musculare destul de serioase, se vede de la o poștă.

ADVERTISEMENT

Acum galben-negrii, cu aceeași lungă listă de absențe, de zece jucători, primesc vizita uneia dintre codașe, Augsburg, dar care a reușit remize albe la Berlin, cu Union sau la Frankfurt. Pare însă puțin probabil să poată rezista și la Dortmund, chiar dacă nu va fi Haaland.

Wolfsburg – Monchengladbach, duelul cel mai interesant

Cel mai atractiv meci de sâmbătă, care, ca de obicei, sunt cele predominante, se anunță a fi la Wolfsburg. Lupii vin după un joc teribil de greu acasă cu Sevilla, în Champions League, încheiat la egalitate și acum primesc o formație cu potențial, dar extrem de inconstantă.

ADVERTISEMENT

Este vorba de Borussia Monchengladbach și astfel vom avea o dispută în alb-verde, culorile tradiționale ale ambelor echipe. Vestea bună în tabăra oaspeților este că au mai rămas doar trei jucători în infirmierie din cei opt care figurau la ultimul meci, cinci revenind la antrenamente.

Leipzig vrea să spele rușinea din Champions League

Și Stuttgart – Hoffenheim se anunță un joc interesant, în care varianta de a marca ambele echipe și a avea în același timp și minim trei goluri în meci este extrem de posibilă. Cum șvabii au și opt jucători indisponibili șansele lui Hoffe de a nu pleca cu tolba goală cresc.

ADVERTISEMENT

Sâmbăta se încheie de la ora 19:30 pe stadionul din Leipzig, unde alb-roșii au suferit în Champions League o mare umilință, pierzând fără drept de apel cu Club Brugge. Parcă totuși acum gazdele pot fi mai optimiste, pentru că musafirul Bochum nu poate fi comparat cu forța belgienilor.

Frankfurt, fără victorie în șase etape!

Campioana aproape a ultimului deceniu, are toate șansele să devină așa la finalul acestei ediții, Bayern Munchen, s-a distrat în Champions League acasă cu Dinamo Kiev al lui Mircea Lucescu, marcându-i cinci goluri. Acum joacă tot în fața fanilor cu Eintracht Frankfurt.

Roș-negrii din Frankfurt, de obicei în plutonul de Europa League sau măcar de Conference League, anul acesta au pornit catastrofal și după șase etape sunt aproape de zona retrogradării, deși au pierdut o singură dată, după care au făcut cinci egaluri consective.

ADVERTISEMENT