Fotbal international

Bundesliga se amână până pe 30 aprilie! Ultimul anunţ făcut de nemţi + antrenamente suspendate până pe 5 aprilie

31.03.2020 | 16:10
Bundesliga se amana pana pe 30 aprilie Ultimul anunt facut de nemti  antrenamente suspendate pana pe 5 aprilie
ADVERTISEMENT

UPDATE, 31 martie, ora 16:00 / Liga Profesionistă de Fotbal din Germania a anunţat marţi că meciurile din Bundesliga nu vor fi reluate mai devreme de 30 aprilie. Anterior, toate partidele fuseseră amânate până pe 2 aprilie. Mai mult decât atât, antrenamentele echipelor au fost suspendate până pe 5 aprilie.


ŞTIRE INIŢIALĂ – 13 martie

Epidemia de coronavirus continuă să facă ravagii în sport, iar Bundesliga, ultima competiție importantă de fotbal care nu fusese amânată din cauza infecției COVID-19, tocmai a fost amânată.

ADVERTISEMENT

Bundesliga a fost amânată!

Liga Germană de Fotbal a hotărât să întrerupă desfășurarea activității din primele două ligi, astfel încât Bundesliga și Bundesliga 2 vor fi amânate până pe data de 2 aprilie.

Bundesliga rămăsese ultima competiție majoră de fotbal din Europa care nu suferise nicio modificare, însă amenințarea coronavirusului i-a determinat pe nemți să se alăture celorlalte campionate din Europa care și-au întrerupt activitatea.

ADVERTISEMENT

Etapa trebuia să fie deschisă de meciul dintre Fortuna Dusseldorf și Paderborn, însă antrenorul oaspeților se simte rău și prezintă simptome de coronavirus, motiv pentru care a fost izolat și urmează să i se facă mai multe teste.

Autoritățile din Bremen nici nu au așteptat pronunțarea unei decizii și deja stabiliseră ca meciul dintre Werder și Bayer Leverkusen să nu se joace în această săptămână, mai ales după ce Leverkusen s-a întors din Scoția, acolo unde s-a duelat cu Glasgow Rangers (3-1).

ADVERTISEMENT

Thiago Alcantara, nemulțumit înainte de amânarea campionatului

Thiago Alcantara, starul lui Bayern Munchen, a fost vehement la adresa deciziei inițiale, și anume ca Bundesliga să continue să se desfășoare, în ciuda amenințării cu coronavirus, dar cu tribunele goale.

„Pentru cei de la ligă: sunteți iresponsabili! Este o nebunie. Vă rog să nu va mai jucați și să vă treziți la realitate. Haideți să fim cinstiți, există lucruri mult mai importante decât orice sport”, a fost mesajul postat de Thiago pe Twitter, ca reacție împotriva Ligii.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, în Germania au fost confirmate două cazuri de fotbaliști infectați cu coronavirus. Ambii jucători sunt colegi la Hannover, iar în prezent, toată echipa se află în carantină.

  • 60.000.000 de euro este cota de piață a lui Thiago Alcantara, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT