Fotbal international

Bundesliga se reia oficial pe 9 mai, dar ăsta nu-i fotbal! Condiţii draconice pentru toată lumea!

23.04.2020 | 18:13
Bundesliga se reia oficial pe 9 mai dar asta nui fotbal Conditii draconice pentru toata lumea
ADVERTISEMENT

Este oficial! Primul campionat din top 5 ale Europei care se reia este Bundesliga! Data la care vor avea loc primele meciuri se doreşte a fi  9 mai. Până la finalul sezonului mai sunt de disputat nouă etape.

Ce număr de persoane este admis pe stadion şi în afara stadionului

Toate cele 36 de echipe din primele două divizii au fost de acord cu reluarea competiţiei, urmând, bineînţeles, a respecta regulile impuse de factorii de sănătate de resort din Germania.

ADVERTISEMENT

Meciurile vor avea loc cu porţile închise, cu maximum 322 de persoane admise pe stadioane și în jurul lor pentru meciurile de top Bundesligași 270 pentru jocurile de la nivel de Bundesliga 2.

Testele costă 3,5 milioane euro

Oficialii cluburilor trebuie să fie foarte atenţi cu testarea pe scară largă a jucătorilor și antrenorilor, cu un cost estimat de 3,5 milioane de euro, aparate de dezinfectat și măști de protecție obligatorii pentru cei prezenți pe margine.

ADVERTISEMENT

Federația germană de fotbal (DFL) a estimat că 25.000 de teste de coronavirus la aproximativ 120 euro fiecare vor fi necesare pentru a verifica fiecare jucător cel puțin o dată pe săptămână.

Se aşteaptă undă verde de la guvern

CEO-ul DFL, Christian Seifert, a declarat: „Bundesliga este gata să reia, indiferent dacă va fi pe 9 mai sau o dată ulterioară. Noi am stabilit tot ceea ce ne priveşte. Acum politicul trebuie să ne acorde undă verde. 

ADVERTISEMENT

‘Nu am definit o dată exactă astăzi. Faptul că suntem chiar capabili să ne gândim la reluarea jocurilor subliniază performanța autorităților germane”.

Au fost 14 jucători infectaţi cu COVID 19

În ceea ce privește testarea, el a adăugat: „Fotbalul profesionist nu ar consuma nici măcar 0,4 la sută din capacitatea de testare disponibilă în țară”.

ADVERTISEMENT

El a spus că au existat 14 cazuri pozitive de Covid-19 printre 1.100 de jucători autorizați și toți s-au recuperat.

Angela Merkel nemulţumită de măsurile de relaxare luate

Decizia luată în unanimitate de cele 36 de cluburi vine în ciuda avertismentelor cancelarului german Angela Merkel conform cărora  unele state au redus restricțiile de blocare prea curând.

Precizând că Germania va trebui să trăiască cu coronavirus „pe termen lung”, Merkel a spus „nu ne putem întoarce la viață așa cum a fost înainte”, deoarece cifra de decese în ţară a trecut de 5.000.

Şi semifinalele Cupei sunt programate în mai

În principiu prima etapă ar trebui să aibă loc pe 9 mai iar ultima pe 28 iunie. Şi tot în luna mai trebuie să se joace şi semifinalele Cupei Germaniei Bayern Munchen-Frankfurt şi Saarbrucken – Leverkusen.

Jucătorii se antrenează în grupuri mici cu cluburile lor încă de acum două săptămâni, în așteptarea revenirii la acțiune.

Testările se fac cât mai aproape de ora meciului

Cei aproximativ 1.100 de jucători implicați în jocuri vor trebui să fie testaţi cu tampoane de nas și gât pentru simptomele Covid-19, la fel şi antrenorii şi arbitrii.

Raportul a sugerat că testele vor fi efectuate „cât mai aproape de fiecare meci (adică cel puțin de două ori în unele săptămâni de joc), cu un rezultat care să ajungă la timp înainte ca jucătorii să ajungă pe stadion.”

Avertismentul unui virolog

Însă profesorul virolog expert Jonas Schmidt-Chanasit a declarat pentru ziarul german BILD: „Strict vorbind, fiecare jucător ar trebui să fie verificat în fiecare zi. În caz contrar, o răspândire silențioasă a virusului între jucători sau echipe nu poate fi exclusă. “

Numărul maxim de 322 de persoane în stadioane și în jurul lor în zilele de meci include jucători, antrenori, arbitri, jurnaliști, cameramani, ofițeri de control dopaj, stewards, agenți de fond și băieți de minge. 98 de persoane vor fi admise în interiorul stadionului, 115 în tribune și 109 în afara stadionului.

Fără strângeri de mână, poze de grup şi mascote

Nu vor exista strângeri de mână, poze de grup şi nici tradiţionalele mascote. În afară de jucători, antrenori şi arbitri, toţi ceilalţi de pe stadion vor trebui să poarte măşti şi să se dezinfecteze regulat la aparatele de la marginea terenului.

Între persoanele care stau pe stadion vor trebui să existe două sau trei locuri goale între ele pentru a menține o formă de distanțare socială ca măsură de precauție.

Jucătorii îşi vor spăla singuri echipamentul

Iar jucătorii este posibil să fie nevoiţi să îşi spele singuri echipamentele, pentru a evita contaminarea.

Verificările de temperatură vor fi efectuate folosind un termometru de ureche pentru toți, la o intrare controlată de securitate pe stadion.

Existenţa unui caz de coronavirus nu trebuie comunicată presei

Grupul de lucru a recomandat să nu existe un raport automat pentru presă a unui caz pozitiv (coronavirus), deoarece verificarea bolii, precum și documentarea clară a rutelor suspecte de transmisie au prioritate, ridicând întrebări cu privire la transparență.

Și experții au mai spus că este posibil să nu fie necesară carantina automată a întregii echipe în cazul unui test pozitiv, doar cei care au avut contact față în față cu persoana infectată timp de cel puțin 15 minute sau alt contact direct.


ADVERTISEMENT