Sport

Bunica româncă a Emmei Răducanu a vorbit despre campioana de la US Open. ”Aș fi vrut să renunțe, sănătatea e mai importantă”

Campioana de la Flushing Meadows, Emma Răducanu, își vizitează de două ori pe an bunica din București. Femeia a făcut noi dezvăluiri despre jucătoare de 18 ani.
18.09.2021 | 11:46
Bunica romanca a Emmei Raducanu a vorbit despre campioana de la US Open As fi vrut sa renunte sanatatea e mai importanta
ADVERTISEMENT

Născută din tată român și mamă chinezoaică, Emma Răducanu își vizitează rudele ori de câte ori timpul îi permite. De două ori pe an ajunge și în București pentru a-și vizita bunica din partea tatălui.

În vârstă de 88 de ani, Niculina Răducanu a vorbite despre nepoata ei și a mărturisit că i-a sugerat fiului ei Ion Răducanu, să nu o mai lasă să joace tenis. În copilărie, Emma era răsfățată de bunica româncă.

ADVERTISEMENT

După emoțiile de la Wimbledon a renunțat să se uite la finala de la New York

Jurnaliștii de la Daily Mail au stat de vorbă cu bunica Emmei Răducanu și au aflat cum a încercat ”mamaie”, așa cum o numește jucătoarea de tenis, să pună capăt carierei sportive a nepoatei ei.

Niculina Răducanu s-a speriat atunci când nepoata ei a fost nevoită să abandoneze meciul cu Ajla Tomljanovic, din optimile turneului de la Londra. Jucătoarea britanică a cerut intervenția medicului acuzând amețeli și probleme respiratorii.

ADVERTISEMENT

”Am vrut să renunțe, i-am întrebat pe părinții ei dacă n-ar trebui să renunțe la tenis. Dacă i s-ar fi întâmplat ceva? Sănătatea ei e mult mai importantă”, a mărturisit bunica sportivei pentru Daily Mail.

Pentru a nu mai trece prin emoțiile de la Wimbledon, ”mamaie” a dezvăluit că nu a urmărit finala de la US Open, câștigată de Emma Răducanu în fața unei alte jucătoare extrem de tinere, Leylah Fernandez.

ADVERTISEMENT

”Nu am putut să urmăresc partida în care a devenit campioană la US Open, inima mea nu suporta. Mi-am zis: ’Meciul asta va fi foarte greu!’. Așa că am decis să nu mă uit. Am aflat abia a doua zi la știri și am fost foarte fericită că a fost puternică și sănătoasă.

Am vorbit cu fiul meu, m-am bucurat pentru el. Ar fi fost foarte dezamăgit dacă Emma ar fi pierdut după toată munca și resursele pe care le-au depus pentru asta”, a spus Niculina Răducanu, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Învățăturile Niculinei Răducanu pentru campioana de la US Open

Bunica sportivei spune că deși nepoata ei este o sportivă cu de renume mondial, nu se fălește cu acest lucru. Ba chiar i-a transmis Emmei să rămână modestă.

”Desigur, sunt foarte mândră de ea. Dar niciodată nu am spus nimănui că sunt bunica unei campioane de Grand Slam. Sunt o femeie foarte modestă și nu vreau ca lumea să creadă că mă laud.

Am învățat-o mereu pe Emma să fie amabilă, politicoasă și bună cu oamenii. I-am spus să nu facă rău nimănui și să vorbească frumos cu toți. Acesta e lucrul pe care cred că-l are de la mine”, a dezvăluit Niculina Răducanu.

ADVERTISEMENT