Sport

Burcă, replică pentru Nicolescu: „Fotbalul nu înseamnă asta”. Laude pentru Gică Hagi: „Cel mai bun antrenor”

Ovidiu Burcă a venit cu replica pentru declarațiile lui Andrei Nicolescu. Antrenorul lui Dinamo l-a lăudat din plin pe Gică Hagi înaintea duelului direct.
21.09.2023 | 16:58
Burca replica pentru Nicolescu Fotbalul nu inseamna asta Laude pentru Gica Hagi Cel mai bun antrenor
Ovidiu Burcă i-a răspuns lui Andrei Nicolescu. Antrenorul lui Dinamo l-a lăudat pe Gică Hagi. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă i-a răspuns lui Andrei Nicolescu în cadrul conferinței de presă premergătoare derby-ului Dinamo – Farul, vineri, 22 septembrie, ora 21:00. Administratorul special din Ștefan cel Mare a declarat că fotbaliștii lui Dinamo nu au fost suficient de agresivi în duelul cu FCU Craiova, scor 0-1, în etapa trecută.

Burcă, replică pentru Nicolescu: „Fotbalul nu înseamnă asta”

Dinamo primește vizita Farului pe stadionul „Arcul de Triumf”, după o lungă perioadă de incertitudine în ceea ce privește arena care va găzdui derby-ul „câinilor” împotriva campioanei. Clubul din Ștefan cel Mare are două înfrângeri consecutive în campionat și are nevoie de un rezultat pozitiv pentru moral.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Burcă a vorbit despre declarațiile lui Andrei Nicolescu și a mărturisit că agresivitatea de pe teren nu se referă neapărat la contactele fizice. „Trebuie mai multă răutate, dacă așa zice domnul Nicolescu (n.r. – râde). În fotbal sunt de acord că trebuie să fim mai agresivi.

Când vorbim de agresivitate în fotbal, toată lumea se gândește la bătaie, la contact fizic. A fi agresiv nu înseamnă asta, cred eu, ci a avea un timp foarte scurt în care să treci dintr-o stare în alta, a fi agresiv pe tranziții, a avea mingea, a ataca spațiile cu și fără minge. 

ADVERTISEMENT

Fotbalul nu înseamnă luptă fizică, ci creativitate, curaj. Ajungem destul de bine în zona 2 și ne lipsește agresivitatea pentru a ajunge la finalizare în zona 3”, a declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă, laude pentru Gică Hagi: „Cel mai bun antrenor din România”

Ovidiu Burcă este conștient de dificultatea derby-ului cu Farul. Antrenorul de 43 de ani susține că Dinamo se va duela cu formația care are cel mai bun antrenor din România, Gică Hagi. De asemenea, Burcă a avut doar cuvinte de laudă pentru jocul campioanei României.

ADVERTISEMENT

„Ne așteaptă un meci dificil. Întâlnim campioana României, o echipă care are cel mai bun antrenor din ultimii ani din România. E o echipă care se află într-o criză de puncte, e un start puțin anevoios pentru ei, dar au mers pe două fronturi. 

Nu este ușor să joci și în cupele europene și să faci rezultate și în campionat. Noi, pe de altă parte, suntem mai bine. Cred că am pierdut nemeritat meciul cu Craiova. (n.r. 0-1 cu FCU Craiova)

ADVERTISEMENT

Trebuie să fii atent la calitatea jocului pe care îl prestezi, indiferent de rezultat. Cred că jocul cu Craiova ne-a arătat un plus. Sperăm să jucăm bine în continuare. Poți pierde o dată, dar nu la infinit. 

Burcă: „Farul joacă un fotbal total”

Farul este campioana en titre, nu s-au schimbat foarte mulți jucători acolo. Domnul Hagi este același, au aceeași filozofie de joc, e același grup de jucători care a câștigat anul trecut campionatul. 

Prin prisma faptului că au pierdut ultimele două meciuri (n.r. – 0-4 cu FCU Craiova și 0-1 cu FCSB) există o presiune mai mare pe ei. 

Farul joacă un fotbal total. Știm filozofia de joc a domnului Hagi. Trebuie să fim atenți cum ne apărăm, pe tranziții, pentru că e o echipă foarte agresivă, dar și când avem mingea. 

Trebuie să ne impunem jocul nostru. Încercăm să nu ne adaptăm la adversari, ci să ne impunem principiile noastre”, a mai spus Ovidiu Burcă.


  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 1,95 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Dinamo – Farul 

ADVERTISEMENT